Οταν έχεις… brand name, θα γεμίσεις και τα στάδια

Κώστας Ευθυμιάδης Κώστας Ευθυμιάδης
Οταν έχεις… brand name, θα γεμίσεις και τα στάδια

bet365

Σε μία χώρα που... ζει και αναπνέει για το τοξικό ελληνικό ποδόσφαιρο, το ότι δύο αθλητές σε ολυμπιακά αθλήματα κατάφεραν να γεμίσουν δύο μεγάλα στάδια αποτελεί όαση.

Δεν έχει περάσει παρά μόλις ένας μήνας όταν οι πιθανότητες έδειχναν πως Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου δεν θα γίνει, εξαιτίας των προβλημάτων που υπήρχαν με το ΣΕΦ. Κακής ποιότητας αγωνιστικός χώρος, κακή συντήρηση και φύλαξη και ένα «γαϊτανάκι» ανακοινώσεων όπου ομοσπονδία και Στάδιο τρώγονταν για το ποιος φταίει. Τελικά η λύση βρέθηκε, τα χρήματα βρέθηκαν και έγινε αγώνας δρόμου ώστε να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα, αλλά και μία ημερίδα μία εβδομάδα πριν.

Και το πρωτάθλημα δεν έγινε απλά, αλλά έφερε και εικόνες που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, έχουμε να δούμε από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν η διοργάνωση φιλοξενούνταν στα Τρίκαλα και το στάδιο είχε γεμίσει για να δει βέβαια μία φουρνιά με καμιά δεκαριά πρωτοκλασάτους Ελληνες αθλητές (για να μη πω παραπάνω).

Τώρα, πάνω από 8.000 άνθρωποι πήγαν στο ΣΕΦ για να δουν -κυρίως - τον Μίλτο Τεντόγλου. Κακά τα ψέματα, ο κύριος λόγος που μαζεύτηκε τόσος κόσμος, είναι ο Γρεβενιώτης πρωταθλητής του μήκους και ότι τον ακολουθεί (επιδόσεις, προσωπικότητα κτλ).

Είναι ένας αθλητής που με τον χαρακτήρα του έχει κερδίσει τον κάθε Ελληνα και δικαιολογημένα. Και κατάφερε να φέρει την οικογένεια πίσω στο στίβο. Το έκανε και το καλοκαίρι που μας πέρασε στο Καυταντζόγλειο όπου είδαμε εικόνες που μας γύρισαν πίσω αρκετά χρόνια.

Και όπως είναι ξεκάθαρο, ο στίβος χρειαζόταν έναν «ήρωα», ένα πρόσωπο που θα γινόταν η «βιτρίνα» του στην Ελλάδα και θα έκανε τον κόσμο να το αγαπήσει ξανά.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Τεντόγλου, πέρα από τα ρεκόρ και τις διακρίσεις. Εφερε στον στίβο τις εικόνες που είδαμε πριν ένα μήνα περίπου στο κλειστό του ΟΑΚΑ με τον Τσιτσιπά. Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα βλέπαμε σε δύο διήμερα, 20.000 και 16.000 αντίστοιχα θεατές, για τένις και στίβο στην Ελλάδα; Κι όμως, αυτοί οι δύο, τα μεγαλύτερα brand name του Ελληνικού αθλητισμού μαζί με τον Αντετοκούνμπο, το κατάφεραν. Και γι’ αυτό αποτελούν «εθνικό θησαυρό» για τον ελληνικό αθλητισμό.

Η παρουσία τους φέρνει κόσμο στα γήπεδα και αυτό «παρασύρει» και τους υπόλοιπους αθλητές. Φάνηκε εξάλλου και στο ΟΑΚΑ με τις εμφανίσεις του Θάνου ή του Σκορίλα στο διπλό με τον Πέτρο Τσιτσιπά; Ούτε που φαντάζονταν, στα πιο τρελά τους όνειρα, ότι θα έπαιζαν ματς (και κρίσιμο) σε τέτοιες κερκίδες.

Το ίδιο και στον στίβο. Ο Τεντόγλου ναι μεν έφερε κόσμο στο ΣΕΦ, αλλά ο κόσμος χειροκρότησε και τον Καραλή, την Κυριακοπούλου και όλους όσοι αγωνίστηκαν αυτό το διήμερο. Το είπε εξάλλου και η Νικόλ ότι δεν έχει αγωνιστεί ξανά σε πρωτάθλημα με τόσο κόσμο και να της δίνουν τόση ενέργεια. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για τον στίβο. Οτι η «βιτρίνα» του έφερε ξανά την οικογένεια στο στάδιο. Το είχε μεγάλη ανάγκη.

Και όσο είναι καλά ο Τεντόγλου, ο ΣΕΓΑΣ οφείλει να εκμεταλλευτεί την συγκυρία και να τους κρατήσει στις κερκίδες. Τεντόγλου δεν βγαίνουν κάθε μέρα, αλλά αθλητές που θα κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου έχουν αρχίσει να βγαίνουν ξανά.

ΥΓ: Για το αγωνιστικό μέρος δεν έχω να πω πολλά. Σίγουρα το πανελλήνιο ρεκόρ του Καραλή αφήνει υποσχέσεις για κάτι καλό στην Κωνσταντινούπολη και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το μόνο ζητούμενο πλέον για τον πρωταθλητή του επί κοντώ, είναι η σταθερότητα. Γιατί αθληταράς είναι. Και τώρα έχει και την βοήθεια από τα... μαγικά χέρια του Πομάσκι.

ΥΓ2: Είδαμε πολλούς… γνώριμους αθλητές να κερδίζουν για πολλοστή φορά, αλλά είδαμε και νέα πρόσωπα να αφήνουν το στίγμα τους όπως η Εμμανουηλίδου, ο Ρούμτσιος ή η Ντόγκου, με την τελευταία (Κ18 κατηγορία) να αφήνει υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα στην χθεσινή της εμφάνιση.

ΥΓ3: Κακά τα ψέματα, με 3-4 εξαιρέσεις, οι επιδόσεις δεν έπεισαν ότι αγωνιστικά είμαστε σε ανοδική πορεία. Ομως, η νέα φουρνιά βγάζει επιδόσεις, κάνει ρεκόρ και έχει παραδείγματα να ακολουθήσει. Ποιο παιδί από αυτά που αγωνίστηκε χθες, δεν θα ήθελε να γεμίζει στάδια μια μέρα, όπως έκανε ο Μίλτος;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Ευθυμιάδης
Κώστας Ευθυμιάδης

Ο Κώστας Ευθυμιάδης άρχισε να λατρεύει τα σπορ χάρη στην… Βούλα Πατουλίδου. Πέρα από το ποδόσφαιρο και λίγο μπάσκετ, αυτή ήταν η πρώτη του επαφή με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εκ τότε λάτρεψε τον στίβο. Στην πορεία λάτρεψε και όλα τα υπόλοιπα ατομικά σπορ και ο δρόμος τον έφερε στην αθλητική δημοσιογραφία. Εχει δουλέψει σε εφημερίδες και ραδιόφωνο και τώρα μέσω του Gazzetta μεταφέρει όλες τις εξελίξεις στα ολυμπιακά αθλήματα.