Πανελλήνιο κλειστού: Με σταρ Τεντόγλου και γεμάτο στάδιο, τη 2η μέρα του πρωταθλήματος

Newsroom
Πανελλήνιο κλειστού: Με σταρ Τεντόγλου και γεμάτο στάδιο, τη 2η μέρα του πρωταθλήματος

bet365

Τη δεύτερη και τελευταία μέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου θα δούμε μάλλον ένα γεμάτο ΣΕΦ.

Οι πρώτοι πανελλήνιοι τίτλοι μοιράστηκαν χθες, την 1η μέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, με αρκετό κόσμο να βρίσκεται στις κερκίδες για να παρακολουθήσει τους αθλητές και τις αθλήτριες. Τη 2η μέρα αναμένεται να δούμε ένα ακόμη πιο γεμάτο στάδιο, με εξίσου καλούς αγώνες.

Ο σταρ της ημέρας είναι, χωρίς αμφιβολία, ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο πρωταθλητής του μήκους, που δέχεται μεγάλη ανταπόκριση και αγάπη από το ελληνικό κοινό, θα είναι ο πρωταγωνιστής της 2ης μέρας του πρωταθλήματος αφού θα δώσει τον πρώτο αγώνα του εντός συνόρων για φέτος. Φυσικά, είναι το φαβορί για την πανελλήνια νίκη ενώ ο Νικόλας Σταματονικολός θα προσπαθήσει να βγάλει ένα άλμα που θα τον ανεβάσει στο βάθρο. Δεν θα είναι απίθανο αν δούμε και τον Δημήτρη Τσιάμη στο μήκος σήμερα.

Στο ύψος των ανδρών, ο Αντώνης Μέρλος θα επιδιώξει να υπερβεί τα 2.20μ (φετινό 2.17μ.) ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή των Ανδρέα Μίτα και του νεαρού Γιώργου Μανωλόπουλου, που πριν λίγες μέρες έπιασε το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 του καλοκαιριού. Εκτός συναγωνισμού, αλλά προσφέροντας αρκετό ανταγωνισμό στους Έλληνες, θα αγωνιστεί ο Βούλγαρος αθλητής του Πομάσκι Τιχομίρ Ιβάνοφ.

Ο Κώστας Δουβαλίδης πρωταγωνιστεί για πάνω από 10 χρόνια στο αγώνισμα και είναι και φέτος το φαβορί για το (12ο) χρυσό του μετάλλιο στη διοργάνωση. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα δεν έχει τρέξει μέχρι τώρα σε επίδοση που τον αντιπροσωπεύει, κάτι που θα επιδιώξει στο πρωτάθλημα. Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του 20χρονου Χρήστου-Παναγιώτη Ρούμτσιου που έχει τρέξει φέτος 7.90 κι έδειξε πως έχει τα περιθώρια να κατεβάσει ακόμη περισσότερο τους χρόνους του. Τη ρεβάνς μετά την τρίτη θέση στο 60άρι θα ψάξει ο Σωτήρης Γκαραγκάνης που διεκδικεί τον τίτλο στα 200μ μαζί με τον Παναγιώτη Τριβυζά και τον Σπύρο Δουκατέλη.

Ο Χρήστος Κοτίτσας έχει τρέξει φέτος το 800άρι σε 1:51.12, ωστόσο είναι σε κατάσταση να διεκδικήσει γρηγορότερους χρόνους, με τη συμμετοχή του Γιώργου Ματζαρίδη (1.50.74) στην κούρσα να δημιουργεί έντονο συναγωνισμό. Ο Μάριος Αναγνώστου ήταν δεύτερος στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις στα 3.000μ. όμως φέτος είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Στις γυναίκες και το μήκος, η Βασιλική Χαϊτίδου που πρόσφατα έκανε και νέο ατομικό ρεκόρ (6.26μ.) ξεχωρίζει ενώ στο επί κοντώ γυναικών θα δούμε ωραία μονομαχία μεταξύ Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένης Κλαούντια Πόλακ. Η νεαρή Ηλιάνα Τριανταφύλλου αναμένεται να ξεχωρίσει επίσης.

Στα 60μ εμπόδια των γυναικών, η Ελισάβετ Πεσιρίδου (8.12 φετινό) δεν αγωνίστηκε όπως και η νεαρή Χαβά Ντελίου (8.36, πανελλήνιο ρεκόρ Κ20). Έτσι, η Αναΐς Καραγιάννη (8.18) θα κοντραριστεί για τη νίκη στα 60μ εμπόδια γυναικών με τη Σοφία Ιωσηφίδου (8.42). Στα 200μ. γυναικών θα δούμε ακόμη μία ωραία κούρσα, μετά το χθεσινό 60άρι. Η πανελληνιονίκης Πολυνίκη Εμμανουηλίδου μπορεί να κερδίσει ενώ η Άρτεμις Αναστασίου μπορεί να την πολιορκήσει και να της κλέψει το μετάλλιο. Η 23χρονη Μαρία Μαγκούλια και η 20χρονη Μαρία Ανδρεάδη θα «παλέψουν» για το πρώτο σκαλί του βάθρου στη σφαιροβολία γυναικών.

Στα 800μ η Ειρήνη Βασιλείου θα μπορούσε να επικρατήσει και να κερδίσει και αυτόν τον τίτλο (μετά τη χθεσινή νίκη στο 400άρι) όμως η φορμαρισμένη, και νικήτρια των 1500μ, Ανθή Κοραΐνη Κυριακοπούλου θα την κοντράρει. Η Αναστασία Μαρινάκου (9:05.82) προέρχεται από ένα νέο ατομικό ρεκόρ στα 3000μ. και θα επιδιώξει να κερδίσει τον φετινό τίτλο στο 3άρι με μία αντίστοιχα καλή επίδοση.

H διοργάνωση μεταδίδεται σε live stream μέσα από το YouTube του ΣΕΓΑΣ ενώ το απογευματινό πρόγραμμα θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ στο διάστημα 19:00-21:00.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα