Μανόλο: «Αυτές είναι επιδόσεις μεταλλίων οπότε τώρα πρέπει να δουλέψω»

Πηνελόπη Γκιώνη
Μανόλο: «Αυτές είναι επιδόσεις μεταλλίων οπότε τώρα πρέπει να δουλέψω»

bet365

Με ένα πηγαίο χαμόγελο και μία έκφραση ανακούφισης, ο Μανόλο εξηγεί πως έφτασε στο νέο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού.

Μία ολόκληρη κερκίδα που παρακολουθούσε κάθε βήμα του και τον περίμενε να δώσει ρυθμό για να ξεκινήσουν το εμψυχωτικό χειροκρότημα, όσο εκείνος τρέχει για το ρεκόρ. Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε το θαύμα του μέσα στο ΣΕΦ και τους ξεσήκωσε όλους.

Ο 23χρονος πρωταθλητής του επί κοντώ, απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα μέσα στο στάδιο, αφού είχε εξασφαλίσει τη νίκη ανέβασε τον πήχη στα 5.72μ και αφού το πέρασε με την τρίτη προσπάθεια ανέβασε τον πήχη στα 5.86μ. θέλοντας να καταρρίψει το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 5.85μ. από τον Κώστα Φιλιππίδη. Η δεύτερη προσπάθειά του ήταν επιτυχημένη και με ένα καθαρό άλμα έβαλε την υπογραφή του σε αυτό το ρεκόρ που τόσο ήθελε. «Είναι μοναδικό να μπορώ να αγωνίζομαι μπροστά στην οικογένειά μου, γιατί με τους αγώνες που κάνουμε στο εξωτερικό δεν γίνεται πάντα. Και με βοηθάει ο κόσμος εδώ στο ΣΕΦ, πάντα» δήλωσε ο Καραλής στο Gazzetta μετά την επιτυχία του.

Από τον πρώτο του αγώνα στον κλειστό είχε δείξει πανέτοιμος. Το 5.83μ. που έκανε στην πρεμιέρα του δεν ήταν καθόλου «τυχαίο» αλλά ήταν δείγμα πως η συνέχεια θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Έκανε αγώνες που δεν του βγήκανα αλλά συνέχισε χωρίς να πτοηθεί ούτε λίγο, όπως εξήγησε στο Gazzetta: «Δεν είχα πτοηθεί καθόλου! Εγώ και ο Χάρης (Καραλής) ξέραμε πως ήμουν πάρα πολύ καλά και αλλάξαμε μόνο κάποια τεχνικά λάθη που είχαμε κάνει στους προηγούμενους αγώνες και στο πανελλήνιο τα κάναμε όλα σωστά. Ήμασταν σίγουροι ότι ήμουν πάρα πολύ καλά, δεν είχαμε καθόλου άγχος και μας βγήκαν όλα καλά».

«Αυτές είναι επιδόσεις μεταλλίων!»

Το 5.86μ. που έκανε χθες είναι μπορεί να δώσει μετάλλιο σε κάθε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και γιατί να αποτελέσει εξαίρεση το ερχόμενο Ευρωπαϊκό της Κωσταντινούπολης; Χωρίς πολύ μεγάλα λόγια αλλά με πίστη στον εαυτό και την προπόνησή του, ο Μανόλο δηλώνει: «Αυτές είναι επιδόσεις μεταλλίων. Θα δούμε... Νιώθω καλά και αν κάνω ξανά μια τέτοια επίδοση θα σημαίνει πως είμαι ένας από τους καλύτερους αθλητές της Ευρώπης και του κόσμου. Οπότε τώρα πρέπει να δουλέψω. Έχω ακόμη έναν αγώνα στην Κροατία την Τετάρτη, περιμένουμε και βλέπουμε».

«Μόνο μη με ακυρώσουν κι εμένα ρε παιδιά...»

Έπειτα ο Καραλής τοποθέτησε τον πήχη στα 5.92μ. όμως μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες δεν συνέχισε τον αγώνα του καθώς είχε κουραστεί από την πολύωρη αναμονή, νωρίτερα. Βέβαια, φάνηκε πως το ύψος αυτό (που αν το περνούσε θα αποτελούσε απόλυτο Πανελλήνιο ρεκόρ) είναι εντός των δυνατοτήτων του.

Λίγο μετά το ρεκόρ του και αφού, μιλώντας με τον καλό φίλο και συναθλητή του Μίλτο Τεντόγλου, συνειδητοποίησαν πως το 5.86μ. που έκανε εκείνος ήταν... καλύτερο βαθμολογικά από το 8.41μ. του Τεντόγλου ο Καραλής είπε γελώντας: «Τον πέρασα; Μόνο μη με ακυρώσουν κι εμένα ρε παιδιά...», αναφερόμενος στο ακυρωμένο άλμα του μηκίστα λόγω παπουτσιού.

Ο Μανόλο θα δώσει έναν τελευταίο αγώνα, πριν το Ευρωπαϊκό, την ερχόμενη Τετάρτη (22/2) στην Κροατία.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα