Στίβος: Το ρεκόρ του Μανόλο στα 5.86μ. είναι καλύτερη επίδοση από το 8.41μ. του Τεντόγλου

Newsroom
Στίβος: Το ρεκόρ του Μανόλο στα 5.86μ. είναι καλύτερη επίδοση από το 8.41μ. του Τεντόγλου

bet365

Οι δύο συναθλητές και φίλοι κάνουν συνεχώς... «κόντρες» στην προπόνηση και όταν φτάνει η στιγμή των αγώνων η «κόντρα» περνάει στις επιδόσεις και τη βαθμολογία. 

Στο γεμάτο κόσμο -για δεδομένα στίβου- Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Εμμανουήλ Καραλής κατάφερε να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου όταν υπερέβη τα 5.86μ. στη δεύτερη προσπάθειά του. Η επίδοση αυτή, που αποτελεί φυσικά και ατομικό του ρεκόρ και τον κάνει τον καλύτερο Έλληνα επικοντιστή του κλειστού στίβου, είναι πολύ καλή με βάση τον βαθμολογικό πίνακα της World Athletics.

Η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου έχει στήσει ένα ολόκληρο σύστημα βαθμολογιών (scoring system) το οποίο βασίζεται σε συγκεκριμένα στατιστικά δεδομένα και χρησιμεύει κυρίως στη σύγκριση επιδόσεων μεταξύ διαφορετικών αγωνισμάτων αλλά και τη βαθμολογία (και άρα την κατάταξη) στην παγκόσμια κατάταξη. Κάθε επίδοση έχει μία συγκεκριμένη βαθμολογία και η πρόοδος των βαθμών εξαρτάται από τη δυσκολία που έχει η βελτίωση, σε κάθε αγώνισμα.

Το χθεσινό 5.86μ. του Μανόλο στο σύστημα βαθμολόγησης της World Athletics παίρνει 1228 βαθμούς ενώ το 8.41μ. που είχε κάνει πριν από λίγες μέρες ο Μίλτος Τεντόγλου παίρνει... 1227 βαθμούς.

Το 5.86μ. στο επί κοντώ ανδρών αντιστοιχεί σε 17.59μ στο τριπλούν ανδρών, 21.79μ στη σφαιροβολία ανδρών ενώ βρίσκεται ανάμεσα σε 2.35μ και 2.36μ στο ύψος ανδρών και 8.41μ και 8.42μ στο μήκος ανδρών. Πράγμα που σημαίνει πως η επίδοση του Καραλή είναι καλύτερη από το φετινό ρεκόρ του Τεντόλγου (8.41μ).

Οι δυο τους βέβαια, που πλέον παιρνούν αρκετές ώρες προπόνησης μαζί, κάνουν «κόντρες» μόνο σαν αστείο αφού και η φιλία τους μετρά αρκετά χρόνια.

 

Τελευταία Νέα