Στίβος: «Εφυγε» από τη ζωή ο πρωταθλητής του επί κοντώ Τιμ Λόμπινγκερ

Newsroom
Στίβος: «Εφυγε» από τη ζωή ο πρωταθλητής του επί κοντώ Τιμ Λόμπινγκερ

bet365

Ο τρις πρωταθλητής Ευρώπης στο επί κοντώ, Τιμ Λόμπινγκερ, άφησε την τελευταία του πνοή στα 50 του χρόνια, νικημένος από την λευχαιμία.

Ενας από τους σπουδαιότερους επικοντιστές της γενιάς του «έφυγε» σε ηλικία 50 ετών και άφησε πιο φτωχό τον στίβο.

Ο λόγος για τον Τιμ Λόμπινγκερ, δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης στον κλειστό και μία στο παγκόσμιο κλειστού. Ο Γερμανός πρωταθλητής που συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ήταν ο πρώτος στη χώρα του που έσπασε το φράγμα των 6 μέτρων. Πέρα από τα τρία χρυσά, κατέκτησε επίσης ένα χάλκινο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού και άλλα δύο αργυρά και ένα χάλκινο σε Ευρωπαϊκό ανοιχτού.

Την περίοδο 1998-2008 ήταν πάντα μέσα στους τελικούς και συνήθως και στο βάθρο των νικητών, για να αποχωρήσει από την ενεργό δράση το 2011.

Ο Λόμπινγκερ διαγνώστηκε με λευχαιμία το 2017 και η ασθένεια υποχώρησε μετά από ένα χρόνο χημειοθεραπειών, ωστόσο πριν μερικούς μήνες επανήλθε με πιο επιθετική μορφή και τελικά ο σπουδαίος πρωταθλητής άφησε την τελευταία του πνοή χθες (16/2). Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως προπονητής-γυμναστής στη Λειψία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα