Δεκατριάχρονος Φινλανδός είχε βολή 64,88μ. στον ακοντισμό σε κλειστό στάδιο στο Λάχτι

Newsroom
Δεκατριάχρονος Φινλανδός είχε βολή 64,88μ. στον ακοντισμό σε κλειστό στάδιο στο Λάχτι

bet365

Ο 13χρονος Φινλανδός Γιέρε Μούρτο σημείωσε βολή στα 64,88μ. στον ακοντισμό σε κλειστό στάδιο στο Λάχτι.

Η Φινλανδία φημίζεται για τη σχολή που έχει στα αγωνίσματα των ρίψεων και δη στον ακοντισμό. Στο πρόσωπο του 13χρονου Γιέρε Μούρτο οι Φινλανδοί έχουν βρει το μελλοντικό τους αστέρι στο αγώνισμα.

Ο Μούρτο, με ακόντιο 600 γραμμαρίων (Κ16), είχε βολή στα 64,88μ., πετυχαίνοντας την καλύτερη βολή όλων των εποχών στον κλειστό στίβο για αγόρια κάτω των 14 ετών. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον συμπατριώτη του, Όλιβερ Χελάντερ, φιναλίστ στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Γιουτζίν.

Ο Μούρτο πέτυχε το ρεκόρ στη διάρκεια αγώνων στην αίθουσα Παγιουλάχτι (PAJULAHTI) στην περιοχή του Λάχτι. Το Παγιουλάχτι είναι κέντρο προετοιμασίας, για όλα τα ολυμπιακά αθλήματα.

Τη στιγμή που στη χώρα μας στάδιο για αξιοπρεπείς αγώνες στον κλειστό στίβο δεν υπάρχουν, αθλητές υποχρεώνονται να αποχωρήσουν από το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, βλέποντας φωτογραφίες και βίντεο από το Παγιουλάχτι, μελαγχολείς.

Εστιάζουμε στο Pajulahti Hall, όπου ο Μούρτο έκανε το ρεκόρ. Εγκαινιάστηκε το 2010 και χρησιμοποιείται για τον στίβο και το ποδόσφαιρο και διαθέτει καλοκαιρινές συνθήκες προπόνησης όλο τον χρόνο.

Η πίστα τρεξίματος της αίθουσας έχει μήκος 330 μέτρα και η Etusuora έχει μήκος 120μ. Στη μέση της πίστας υπάρχει τεχνητό γρασίδι, φιλικό προς τα πόδια. Στην αίθουσα υπάρχει σκάμμα για μήκος και τριπλούν, ο χώρος για το ύψος, καθώς τα σημεία ρίψεων, συμπεριλαμβανομένου και του ακοντισμού.

 

Τελευταία Νέα