Με ενοχλήσεις στο γόνατο η πρεμιέρα για τη Σπανουδάκη στο Ντίσελντορφ

Newsroom
Με ενοχλήσεις στο γόνατο η πρεμιέρα για τη Σπανουδάκη στο Ντίσελντορφ

bet365

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο και η συμμετοχή της στα 60μ. στο ISTAF του Ντίσελντορφ είχε περισσότερο τυπική σημασία.

Το ντεμπούτο για τη Ραφαέλα Σπανουδάκη στη χειμερινή σεζόν από το ISTAF του Ντίσελντορφ, συνοδεύτηκε με έντονη ανησυχία για την ενόχληση στο γόνατο. Η μικρή ενόχληση των προηγούμενων ημερών επιδεινώθηκε σστη διάρκεια της προθέρμανσης για τη συμμετοχή στον προκριματικό των 60 μ. στο γερμανικό μίτινγκ . Η έμπειρη σπρίντερ πήρε θέση στο βατήρα της πρώτης προκριματική σειράς των 60 μ. και τερμάτισε πέμπτη σε 7.42 κάνοντας μια πολύ συντηρητική κούρσα.

Η 29χρονη θα προχωρήσει άμεσα σε μια σειρά από εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστώσει τη σοβαρότητα του προβλήματος. Η Σπανουδάκη έχει ήδη το όριο συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης και το χρονικό περιθώριο να αναζητήσει λύση στο πρόβλημα.

«Δεν ήταν σε θέση να πατήσει σωστά το πόδι της. Η ενόχληση ήταν αρκετά έντονη και δεν της επέτρεψε να τρέξει όπως θα ήθελε. Ο πόνος υπήρχε από τις προηγούμενος ημέρες στην Ελλάδα, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Θα κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις και ευελπιστούμε να μην κινδυνέψει η συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βογιατζάκης, που βρέθηκε στο Ντίσελντορφ με την αθλήτριά του.

Νικήτρια στα 60μ. ήταν η Πολωνή, Εβα Σβόμποντα με 7.18, χρόνο που σημείωσε και η Γερμανίδα, Τζίνα Λικενμάγιερ. Στα 60μ. εμπ. γυναικών η Πολωνή, Πία Σκριζόφσκα με 7.84 ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Η Μαλάικα Μιχάμπο είχε καλύτερο άλμα στα 6.83μ. στο μήκος, ενώ στο επί κοντώ ανδρών επικράτησε ο Κέι Σι Λάιτφουτ με 5.76μ.

Ατομικό η Κυριακοπούλου στη Βουδαπέστη

Η Ανθή – Κοραΐνη Κυριακοπούλου σημείωσε 800μ. στο μίτινγκ της Βουδαπέστης με 2:06.83 και πέτυχε ατομικό ρεκόρ. Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου βελτίωσε τα 2:08.42, από τις 15 Ιανουαρίου κι έγινε η έκτη Ελληνίδα όλων των εποχών στον κλειστό.

Η αθλήτρια θα συνεχίσει τους αγώνες την ερχόμενη εβδομάδα στο μίτινγκ της Γάνδης. Η Κυριακοπούλου κατέλαβε την δεύτερη θέση στον αγώνα πίσω από την Ουγγαρέζα Κίνγκα Φάρκας- Ον που τερμάτισε σε 2.06.75.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Χαρίδημος Ξενιδάκης, που όπως και η Κυριακοπούλου προέρχεται από την προετοιμασία στο υψόμετρο. Ο δρομέας του Μιχάλη Αναγνώστου τερμάτισε τέταρτος στα 800 μ. με 1:50.48 και βελτίωσε το ατομικό του (1:52.14). Επόμενος στόχος του είναι χρόνος κάτω από το 1:50 στον κλειστό στίβο στίβο. Την 7η θέση στο σύνολο των σειρών κατέλαβε ο Χαράλαμπος Λαγός με 1.54.04 και την 15η ο Βασίλης Σαλπάς με 2.02.40.

Στο μίτινγκ της ουγγρικής πρωτεύουσας αγωνίστηκε και η Αλάνα Μπερν στα 60μ. τερματίζοντας σε 7.60. Η σπρίντερ του Κώστα Βογιατζάκη κατέλαβε την τρίτη θέση πίσω από τις Ζουστίνα Τσότι (Ουγγαρία) με 7.43 και Ζίτα Ζεντγκιόργκι (Oυγγαρία) με 7.50.

*Η Σοφία Ιωσηφίδου ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς στο μίτινγκ της Μπρατσιλάβα, καθώς σημείωσε 8.48 στα 60μ. εμπ. και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ. Η αθλήτριαείχε ρεκόρ 8.55 από το 2022. Στο μήκος η Βασιλική Χαϊτίδου κατέλαβε την δεύτερη θέση με 5,86 μ. και η Ναταλία Μπέση ήταν 5η με 5,49 μ. Στα 60 μ . εμπ. των ανδρών καλή εμφάνιση από τον Μιχάλη Κιάφα με 8.16.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα