ΣΕΓΑΣ: Αυξήσεις στα οδοιπορικά αθλητών και σε μισθούς προπονητών

Newsroom
ΣΕΓΑΣ: Αυξήσεις στα οδοιπορικά αθλητών και σε μισθούς προπονητών

bet365

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ ενέκρινε αύξηση στους μισθούς των προπονητών, πώς διαμορφώνονται τα οδοιπορικά για τους αθλητές.

Αυξημένη θα είναι η συνολική δαπάνη που αφορά στους τεχνικούς, ενώ θα υπάρξει και αύξηση στα οδοιπορικά αθλητών και αθλητριών για τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπως εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, την Παρασκευή (2/12).

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλαν οι προπονητές, ώστε να επέλθουν τα σπουδαία αποτελέσματα των αθλητών και αθλητριών όλων των κατηγοριών, προχώρησε στην οικονομική τους ενίσχυση που φτάνει στο σύνολο στα 15% σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Η πρόθεση της Ομοσπονδίας να ενισχύσει τα Κέντρα Υψηλού Αθλητισμού αποτυπώνεται και στο οικονομικό σκέλος, αφού η αύξηση του ποσού που θα λάβουν οι τεχνικοί αγγίζει το 30%. Από τις περίπου 116.000 ευρώ που δόθηκαν στους τεχνικούς των τριών κέντρων το 2022, το ποσό για το 2023 θα ξεπεράσει τις 147.000 ευρώ.

Τι αποφασίστηκε για τους αθλητές

Παράλληλα εγκρίθηκε αύξηση στα οδοιπορικά αθλητών και αθλητριών για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Όσοι εντάχθηκαν στη διακεκριμένη κατηγορία θα λαμβάνουν μηνιαίως το ποσό των 1.000 ευρώ και διαδοχικά οι υπόλοιπες κατηγορίες θα λαμβάνουν: Α’ κατηγορία 800 ευρώ, Β΄ κατηγορία 600 ευρώ, Γ΄ κατηγορία 400 ευρώ και Δ΄ κατηγορία 300 ευρώ.

Να σημειωθεί πως οικονομική επιβράβευση 1.000 ευρώ εφαπάξ θα έχουν και οι πανελληνιονίκες Ανδρών/Γυναικών του 2022, που δεν εντάχθηκαν σε καμία από τις βασικές κατηγορίες (Διακεκριμένη, Α΄, Β΄, Γ’, Δ΄).

Στις πέντε κατηγορίες του σχεδιασμού εντάχθηκαν φέτος 62 αθλητές και αθλήτριες.


 

Τελευταία Νέα