Στίβος: Η ελληνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου

Newsroom
Στίβος: Η ελληνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου

bet365

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος είναι ο επόμενος αγωνιστικός στόχος της Εθνικής ομάδας, η οποία θα απαρτίζεται από 13 αθλητές και αθλήτριες.

Η δημοφιλής διοργάνωση του στίβου θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο Τορίνο της Ιταλίας και θα συγκεντρώσει μεγάλη μερίδα αθλητών και αθλητριών από όλη την Ευρώπη. Η χώρα μας θα συμμετάσχει στη διοργάνωση με 13 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία για μια δυνατή συμμετοχή.

Ο Μάριος Αναγνώστου είναι ο αθλητής με την μεγαλύτερη εμπειρία στη διοργάνωση ωστόσο με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή των νεαρότερων της αποστολής. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή της Δάφνης Λαβασά, που κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στον ανώμαλο δρόμο στους αγώνες των ΗΠΑ.

Στην κατηγορία Κ20 η χώρα μετέχει με τρεις νέους αθλητές με τον Πέτρος Παπαιωάννου να είναι έχει ήδη καταγράψει συμμετοχές με την Εθνική ομάδα. Στις νεάνιδες η Μαρία Κάσσου προέρχεται από πολύ καλή χρονιά και στο Τορίνο θα κάνει τον τελευταίο της αγώνα στην κατηγορία (Κ20) ενώ η επίσης ανερχόμενη Βασιλική Καλλιμογιάννη θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει σημαντική εμπειρία ενόψει του 2023.

Αναλυτικά η ομάδα:

Άνδρες 10χλμ.: Μάριος Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας)

Γυναίκες 8χλμ.: Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου), Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑ Καβάλας), Ευγενία Παπαδημάτου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

Άνδρες Κ23 8χλμ.: Παναγιώτης Πετρουλάκης (ΓΑΣ Ιλισσός), Νικόλαος Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου), Αθανάσιος Λιγώνης (Πανελλήνιος ΓΣ)

Γυναίκες Κ23 6χλμ.: Δάφνη Λαβασά (ΑΟ Βουλιαγμένης)

Άνδρες Κ20 6χλμ.: Πέτρος Παπαϊωάννου (Πανελλήνιος ΓΣ), Οδυσσέας Κίκας (ΓΣ Εθνικός), Αθανάσιος Ζυγούρης (ΣΑΚΑ) Γυναίκες Κ20: 4χλμ.: Μαρία Κάσσου (Πανναξιακός), Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΝΓΣ Ηρακλής).

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα