Στίβος: Το καλεντάρι του World Indoor tour 2023

Newsroom
Στίβος: Το καλεντάρι του World Indoor tour 2023

bet365

Η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (World Athletics) ανακοίνωσε το πλήρες καλεντάρι της σεζόν του κλειστού, για το 2023, και όπως τόνισε είναι πιο εμπλουτισμένο από κάθε άλλη χρονιά.

Η σεζόν ξεκινάει σε μερικούς μήνες και η World Athletics έκανε γνωστά τα μίτινγκ με τις αντίστοιχες ημερομηνίες τους για φέτος. Όπως κάθε χρόνο, τα μίτινγκ χωρίζονται σε κατηγορίες Gold, Silver και Bronze ή μπαίνουν στην κατηγορία Challenger και υπάγονται όλα στο World Indoor tour (η σειρά αγώνων της World Athletics για τον κλειστό).

Συνολικά, 54 μίτινγκ θα διεξαχθούν φέτος σε 19 χώρες της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Ασίας ενώ τα επτά (7) από αυτά θα αποτελέσουν μέρος της Gold σειράς, που βαθμολογείται υψηλότερα από όλα τα υπόλοιπα μίτινγκ και δίνει και μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα. Επίσης, στη Gold σειρά, ο νικητής/η νικήτρια κάθε αγωνίσματος (στο τέλος της σειράς) παίρνει Wild Card για το επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου (Γλασκώβη 2024) συν έπαθλο 10.000 δολαρίων.

Στα Gold μίτινγκ για φέτος θα έχει τα εξής αγωνίσματα σε γυναίκες και άνδρες:

Γυναίκες: 60μ, 800μ, 3000μ/5000μ, επί κοντώ, τριπλούν, σφαιροβολία
Άνδρες: 400μ, 1500μ, 60μ με εμπόδια, ύψος, μήκος

Και τα Gold μίτινγκ θα είναι τα εξής:

27 Ιανουαρίου - Init Indoor Meeting, Καρλσρούη, Γερμανία
4 Φερβουαρίου - New Balance Indoor Grand Prix, Βοστώνη, ΗΠΑ
8 Φερβουαρίου - ORLEN Copernicus Cup, Τόρουν, Πολωνία
11 Φεβρουαρίου - Millrose Games, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
14 Φεβρουαρίου - Meeting Hauts-de-France Pas-de-Calais, Λιεβίν, Γαλλία
22 Φεβρουαρίου - Villa de Madrid, Μαδρίτη, Ισπανία
25 Φεβρουαρίου - Birmingham World Indoor Tour Final, Μπέρμιγχαμ, Βρετανία

Στα Gold, ο νικητής/η νικήτρια σε κάθε αγώνισμα θα αναδεικνύεται μετά τον υπολογισμό των τριών καλύτερων εμφανίσεών του στα μίτινγκ.

Επίσης, θα υπάρχει χρηματικό έπαθλο σε κάθε μίτινγκ, όλων των κατηγοριών. Στα Gold μίτινγκ θα δίνονται 7.000 δολάρια για κάθε αγώνισμα, με τον νικητή να παίρνει 3.000 δολάρια, στα Silver θα δίνονται 4.000 δολάρια και στα Bronze 2.500 δολάρια τουλάχιστον.

Δείτε εδώ ολόκληρο το καλεντάρι, με όλους τους αγώνες, όλων των κατηγοριών.

 

Τελευταία Νέα