Κλασικός Μαραθώνιος: Εκλεισαν οι συμμετοχές δύο μήνες πριν τον αγώνα!

Newsroom
Κλασικός Μαραθώνιος: Εκλεισαν οι συμμετοχές δύο μήνες πριν τον αγώνα!

bet365

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε πως οι δηλώσεις συμμετοχής για την κλασική διαδρομή έσπασαν κάθε ρεκόρ, καθώς έκλεισαν δύο μήνες πριν την διεξαγωγή του.

Μπορεί ο Κλασικός μαραθώνιος να είναι αγώνας αντοχής, αλλά οι δηλώσεις συμμετοχών έκαναν ένα εντυπωσιακό σπριντ! Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσαν πως οι δηλώσεις συμμετοχών για τον Μαραθώνιο έκλεισαν δύο μήνες πριν την διεξαγωγή του, καθώς οι αιτήσεις έχουν υπερβεί το όριο συμμετοχής!

Συνολικά στην διήμερη διοργάνωση (Σάββατο θα γίνει το 10αρι και Κυριακή ο μαραθώνιος και το 5αρι, μαζί με αγώνα παιδιών) θα συμμετάσχουν 45.000 δρομείς από 112 χώρες του κόσμου, με τους 9.000 από αυτούς να είναι από το εξωτερικό.

«Από τότε που αναλάβαμε, στόχος μας ήταν να συνδέσουμε τον στίβο ξανά με την κοινωνία. Και να μη τελειώνει μία διοργάνωση απλά με την διεξαγωγή του αγώνα, αλλά να αφήσει και ένα στίγμα. Ο μαραθώνιος μας δίνει έναν επιπλέον λόγο περηφάνιας στην ομοσπονδία γιατί είναι η κορυφαία μας διοργάνωση, με την οποία καταλήγει η χρονιά» δήλωσε αρχικά η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, η οποία αποκάλυψε και τις νέες καινοτομίες για την φετινή διοργάνωση.

«Φέτος θα έχουμε για πρώτη φορά αγώνα πανεπιστημίων στο 10αρι. Θα συμμετέχουν από ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια όλου του κόσμου και ήδη έχουμε συμμετοχές από 50. Επίσης, προχωράμε σε μία “πράσινη” διοργάνωση. Οι 70.000 πλαστικές τσάντες που απαιτούνται για αθλητές και εθελοντές, θα αντικατασταθούν από τσάντες ανακυκλώσιμου υλικού, σε συνεργασία μας με εταιρία ανακύκλωσης. Ετσι, θα γλιτώσουμε από 10 τόνους πλαστικού που απαιτούνταν κάθε χρόνο για την διοργάνωση.
Επίσης, θέλω να τονίσω ότι του χρόνου, με αφορμή τα 40 χρόνια από την καθιέρωση του Διεθνούς κλασικού μαραθωνίου, θα γίνει μία πανηγυρική επέτειος παγκοσμίως, με σκοπό να καθιερωθεί ο αγώνας και η συμμετοχή να γίνει στόχος ζωής», είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, είπε: «Η Περιφέρεια Αττικής έχει το προνόμιο να αποτελεί κάθε χρόνο τον τόπο διεξαγωγής ενός γεγονότος μνήμης, ιστορίας και πολιτισμού με παγκόσμια εμβέλεια. Η συμβολή αυτής της κορυφαίας διοργάνωσης στην τουριστική προβολή της Αττικής είναι δεδομένη και είναι σημαντική καθώς καθιστά την περιοχή μας τουριστικό προορισμό ενώ ο αθλητισμός, γενικότερα, αποτελεί κινητήρια δύναμη για την ίδια τη χώρα μας».

Έπειτα αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας που έχει συνάψει ο ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Αττικής για τον 39ο και τον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο αλλά και την αύξηση του ποσού της Περιφέρειας: «Διπλασιάσαμε ως διοίκηση το ποσό της δικής μας συμμετοχής, ως Περιφέρεια Αττικής, στον 39ο μαραθώνιο θέλοντας να επενδύσουμε στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν και από τα αστικά δρώμενα τα οποία ενώνουν το παρελθόν και το παρόν».

Ο chief marketing manager ΟΠΑΠ, Γιάννης Ρόκκας , είπε: «Στον ΟΠΑΠ είμαστε υπερήφανοι που για ακόμη μια χρονιά συνδεόμαστε με τον Μαραθώνιο και βεβαίως για την εξαιρετική συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ. Μια συνεργασία που δεν αφορά μόνο τον μαραθώνιο, καθώς ο ΟΠΑΠ στηρίζει έμπρακτα τις εθνικές ομάδας στίβου, όλα τα δρομικά γεγονότα και τις δράσεις που σχεδιάζει η ομοσπονδία για την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού. Θα ήθελα να συγχαρώ την εθνική ομάδα για τις επιτυχίες στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο Μόναχο.

Με γνώμονα την εστίασή μας στη νέα γενιά, είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο ΣΕΓΑΣ εγκαινιάζει τη διοργάνωση Universities Night Run 10χλμ στην οποία ο ΟΠΑΠ θα είναι χορηγός ονοματοδοσίας».

Ο Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, δήλωσε: «Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα, και δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο να την γιορτάσουμε από την παρουσία μας εδώ. Έχουν αλλάξει συνήθειες των ανθρώπων αλλά και ο τρόπος που επιλέγουν τους προορισμούς τους. Τα τελευταία τρία χρόνια στον ΕΟΤ έχουμε μπει μπροστά και έχουμε συμμετάσχει σε πολύ σημαντικά αθλητικά γεγονότα της χώρας με διεθνή εμβέλεια. Ο ΕΟΤ δεν μπαίνει στον ΑΜΑ απλά ως άλλη μια χορηγία, με τον ΣΕΓΑΣ άλλωστε έχουμε μια στρατηγική συνεργασία που ελπίζουμε πως θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Για εμάς ο ΑΜΑ συνδέει το παρελθόν με το παρόν. Δεν θα προβάλουμε μόνο τον αγώνα στο εξωτερικό κάτι που αποτελεί και υποχρέωση και δέσμευσή μας, αλλά επίσης όπου ταξιδεύει ο ΕΟΤ, κλασικός φορέας εξωστρέφειας της χώρας στο εξωτερικό, θα πάρει μαζί του και τον ΑΜΑ».

Η Νίκη Αραμπατζή, πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, τόνισε: «Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας που υποδεχόμαστε τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο στην Αθήνα για ακόμα μία φορά, σε συνθήκες κανονικότητας μετά από το προγενέστερο διάστημα που έχει μεσολαβήσει και που μας έχει δυσκολέψει. Νομίζω ότι και πέρυσι δείξαμε τα δείγματα γραφής και ότι τα καταφέραμε.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεργάζεται και φέτος με το ΣΕΓΑΣ και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη σημαντική συμβολή μας στη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου».

Ο Δήμαρχος Μααραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, δήλωσε: «Ο Δήμος μας είναι πανέτοιμος να υποδεχθεί τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, το κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός, που κάνει τον ιστορικό μας Δήμο σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο Ο Μαραθώνας είναι παγκοσμίως γνωστός και απόλυτα συνυφασμένος με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Οι χιλιάδες επισκέπτες, που φέτος θα έχουν διευκόλυνση στα μέσα μεταφοράς, θέλουμε πλέον να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ομορφιά του.

Την ημέρα του αγώνα, έχουμε ετοιμάσει μαζί με όλους τους συλλόγους, και καθ’ όλη τη διαδρομή των περίπου 16 χιλιομέτρων μέσα στο Δήμο μας, διάφορα δρώμενα έτσι ώστε να ενθαρρύνουμε τους συμμετέχοντες.

Παράλληλα, φέτος προχωρήσαμε σε ορισμένα έργα που βελτιώνουν την αφετηρία με σκοπό να διευκολύνουμε τους αθλητές. Φτιάξαμε έναν περιφερειακό δρόμο που πιστεύω πως θα διευκολύνει τα μέγιστα στην ασφαλή προσέλευση των αθλητών.

Ένα ακόμα πράγμα που πετύχαμε και αφορά μια ασάφεια που υπήρχε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της αφετηρίας με το υπουργείο οικονομικών, είναι πως πλέον η χρήση να ανήκει στο Δήμο μας. Μπορούμε επομένως, με τη βοήθεια και της Πολιτείας και της Περιφέρειας, να προχωρήσουμε σε μελέτες για τη ανάπλαση του ιστορικού αυτού χώρου.

Παράλληλα, κατά το μήκος της διαδρομής και ιδιαίτερα στη Νέα Μάκρη, όπου μαζεύεται ο περισσότερος κόσμος, προχωρήσαμε στην αισθητική αναβάθμιση της Μαραθώνιας Διαδρομής, με υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου ηλεκτροδότησης, κάτι που θέλουμε να επεκταθεί σε όλο το μήκος της».


 

Τελευταία Νέα