Στίβος: Ντοπέ Ιταλός αθλητής που πήρε αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Newsroom
Στίβος: Ντοπέ Ιταλός αθλητής που πήρε αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

bet365

Ο «αργυρός» πρωταθλητής Ευρώπης στα στιπλ πριν ένα μήνα, Αχμέντ Αμπντελγουαχέντ, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένες ουσίες και θα χάσει το μετάλλιο που κατέκτησε στο Μόναχο.

Ο πρώτος αθλητής που θα του αφαιρεθεί μετάλλιο από το πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο, λόγω απαγορευμένων ουσιών, είναι ο Αχμέντ Αμπντελγουαχέντ.

Ο αραβικής καταγωγής αθλητής, αγωνίστηκε για την Ιταλία στα 3.000 μέτρα στιπλ, όπου μαζί με έναν άλλον Ιταλό, τον Ο. Ζογκλάμι, έκαναν το 2-3 στον τελικό (το χρυσό πήρε ο Φινλανδός Ραϊτάνεν). Ο Αμπντελγουαχέντ κατέκτησε την δεύτερη θέση, ωστόσο έχει τιμωρηθεί προσωρινά λόγω ντόπινγκ.

Προς το παρόν δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί πουθενά έως ότου εξεταστεί το δεύτερο δείγμα του, το οποίο αν επιβεβαιωθεί ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών, θα επιφέρει και τιμωρία 4 ετών, ενώ θα χάσει και το μετάλλιο που κατέκτησε στο Μόναχο.

Αν συμβεί αυτό, ο Ζογκλάμι θα πάρει το αργυρό μετάλλιο και το χάλκινο θα πάει στα χέρια του Ισπανού Αρτσε που τερμάτισε τέταρτος στον τελικό.

 

Τελευταία Νέα