Diamond League: Στεφανίδη και Τεντόγλου στον τελικό της Ζυρίχης

Newsroom
Diamond League: Στεφανίδη και Τεντόγλου στον τελικό της Ζυρίχης

bet365

Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσουν τη νίκη και το διαμάντι στον τελικό των Diamond League στη Ζυρίχη.

Η περίοδος του ανοιχτού στίβου ολοκληρώνεται το ερχόμενο διήμερο (7-8 Σεπτεμβρίου) στη Ζυρίχη, με τον τελικό τou Diamond League. Οι αθλητές και αθλήτριες διεκδίκησαν μια θέση στον τελικό μέσα από τις 13 στάσεις που προηγήθηκαν και πλέον το διαμάντι θα τον κατακτήσουν οι νικητές ανά αγώνισμα στη Ζυρίχη. Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου είναι οι δύο Έλληνες που μετέχουν στον τελικό και διεκδικούν το διαμάντι σε επί κοντώ και μήκος, αντίστοιχα.

Η Στεφανίδη με φόντο τη λίμνη της Ζυρίχης

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (7/9) περιλαμβάνει έξι αγωνίσματα και θα γίνε στην Sechselautenplatz, δίπλα στη λίμνη της Ζυρίχης Το επί κοντώ γυναικών περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα που θα γίνει εκτός του σταδίου Letzigrund.

Η Στεφανίδη θα διεκδικήσει το 5ο διαμάντι της καριέρας της. είναι σε καλή κατάσταση και αν δεν έχει ενόχληση στο ισχίο, όπως στη διοργάνωσης της Λωζάνης, θα είναι σε θέση να προσεγγίσει το φετινό της 4,75 μ. Η Σάντι Μόρις με φετινό 4,85 μ., η Νίνα Κένεντι με 4,80 μ., η Γουίλμα Μούρτο με 4,85 μ. και η Τίνα Σούτει με 4,75 μ. είναι μαζί με την Στεφανίδη υποψήφιες για τη νίκη.

To πρόγραμμα της Τετάρτης (7/9)
Σφαιροβολία (Γ) 17:55
Σφαιροβολία (Α) 17:55
Επί κοντώ (Γ) 18:30
5.000μ. (Γ) 18:35
Ύψος (Α) 19:00
5.000μ. (Α) 19:10

Την Πέμπτη ο Τεντόγλου

Η δράση την Πέμπτη (9/8) μεταφέρεται στο στάδιο Letzigrund. Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει τον πρώτο λόγο για να κλείσει τη σεζόν με μια ακόμα μεγάλη νίκη. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με 8,52 μ. από το Μόναχο είναι ο αθλητής με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και αναμφίβολα ο σταθερότερος στη σεζόν.

Ο Σιμόν Εχάμερ είναι θεωρητικά ο μεγάλος του αντίπαλος, αφού παρά το γεγονός ότι ειδικεύεται στο δέκαθλο έχει κάνει εξαιρετικούς αγώνες στο μήκος κι έχει πετύχει 8,45 μέτρα. Ο Μικέλ Μάσο (8,35 μ.) και ο Μάργκιους Ντέντι (8,31 μ.) θα προσπαθήσουν να κυνηγήσουν μια καλή παρουσία. Η εξάδα των αθλητών συμπληρώνεται με τους Λάσα (8,28 μ.) και Μόντλερ (8,27 μ.).

Ο Τεντόγλου διεκδικεί το πρώτο του διαμάντι και αν το κατακτήσει θα γίνει ο τρίτος Έλληνας μετά τις Στεφανίδη και Κυριακοπούλου που επικρατεί στη σειρά αγώνων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα