Στίβος: Ισόβιος αποκλεισμός σε κορυφαίο προπονητή για σεξουαλική παρενόχληση

Newsroom
Στίβος: Ισόβιος αποκλεισμός σε κορυφαίο προπονητή για σεξουαλική παρενόχληση

bet365

Ο Τόνο Μινιτσιέλο, πρώην προπονητής της Τζέσικα Ενις, κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση και τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό.

Ο προπονητής που ανέδειξε την Τζέσικα Ενις στο έπταθλο ως μία από τις σπουδαιότερες αθλήτριες του στίβου την περασμένη δεκαετία, τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό.

Ο λόγος για τον Τόνι Μινιτσιέλο ο οποίος κατηγορήθηκε πριν μερικούς μήνες για σεξουαλική παρενόχληση και απρεπή συμπεριφορά με σεξουαλικές αναφορές προς αθλήτριές του.

Μάλιστα, κατηγορείται πως άγγιζε τις αθλήτριες σε σημεία που δεν επιτρέπεται, με τον ίδιο να εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες.

Η ομοσπονδία της Βρετανίας ωστόσο του αφαίρεσε ήδη την άδεια άσκησης επαγγέλματος καθώς βρήκε αποδείξεις που δείχνουν ότι ο Μινιτσιέλο άγγιζε στο στήθος αθλήτρια, ενώ σε άλλη αναφερόταν στο μόριό του με συγκεκριμένη ορολογία και έκανε μιμήσεις στοματικού σεξ.

Αθλήτριες τον κατηγόρησαν αμέσως για bullying και ψυχολογική βία καθώς μία εξ αυτών ανέφερε πως την είχε διατάξει να κάτσει σε μια γωνία με έναν κώνο στο κεφάλι της. Φέρεται μάλιστα να έλεγε στις μικρότερες αθλήτριες να μην παντρευτούν ποτέ και να μην κάνουν παιδιά, ενώ τις ρωτούσε για την σεξουαλική τους ζωή.

 

Τελευταία Νέα