Στίβος: Η Τσιμανούσκαγια περιμένει την Πολωνική υπηκοότητα για να αγωνιστεί στο Παρίσι

Newsroom
Στίβος: Η Τσιμανούσκαγια περιμένει την Πολωνική υπηκοότητα για να αγωνιστεί στο Παρίσι

bet365

Η Κριστίνα Τσιμανούσκαγια μετά την φυγή της από την Λευκορωσία, κάνει υπομονή ως το 2024 ώστε να αγωνιστεί με τα χρώματα της Πολωνίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ιστορία της πρωταθλήτριας του στίβου, Κριστίνα Τσιμανούσκαγια, ήταν από αυτές που σημάδεψαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Η Λευκορωσίδα, μετά την κριτική που είχε ασκήσει στην ομοσπονδία της, αλλά και το καθεστώς της χώρας, έγινε απόπειρα από τους επικεφαλείς της ομάδας της να την βάλουν με τη βία σε αεροπλάνο και να την στείλουν πίσω στην πατρίδα.

Ωστόσο, με την βοήθεια της αστυνομία απετράπη αυτή η ενέργεια και η σπρίντερ των 100 μέτρων μίλησε ανοιχτά για τα όσα βίωνε, με αποτέλεσμα να φυγαδευτεί στην Πολωνία. Εκεί πλέον είναι η πατρίδα της και κάνει ήδη ενέργειες ώστε να πάρει την υπηκοότητα και να είναι σε θέση να επιστρέψει σε διεθνείς αγώνες.

Για να γίνει αυτό πρέπει να περάσουν δύο χρόνια χωρίς να αγωνιστεί σε μίτινγκ ή μεγάλες διοργανώσεις και έτσι είναι αναγκασμένη να τρέχει σε μικρούς αγώνες ώστε να διατηρήσει την φόρμα της.

Ωστόσο, για την ίδια λίγη σημασία έχει καθώς θα μπορέσει από το τέλος του 2023 να αγωνιστεί με την σημαία της Πολωνίας, έχοντας στο μυαλό της να ταξιδέψει στο Παρίσι για να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μια συμμετοχή που δεν πρόλαβε να έχει στο Τόκιο, με βίαιο τρόπο μάλιστα, από τους ίδιους τους συμπατριώτες της.

«Είμαι απογοητευμένη που δεν αγωνίστηκα στην απόσταση για την οποία είχα προετοιμαστεί. Αλλά δεν χάνω την ελπίδα μου. Εξακολουθώ να προπονούμαι εδώ. Ονειρεύομαι να επιστρέψω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτήν την φορά, να τρέξω τις αποστάσεις μου και να έχω αξιοπρεπή αποτελέσματα», ανέφερε η Τσιμανούσκαγια.

«Είμαι ευγνώμων στην Πολωνία που με άφησε να συμμετάσχω σε κάποιες διοργανώσεις, αλλά ως αθλήτρια που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν δύσκολο να συνειδητοποιήσω ότι τώρα έτρεχα σε αγώνες με παιδιά» πρόσθεσε.

«Δεν πήγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να εκπροσωπήσω την εξουσία του Λουκασένκο. Πήγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να εκπροσωπήσω την Λευκορωσία. Και για εμένα, η Λευκορωσία δεν ισοδυναμεί με τον Λουκασένκο ή τις αρχές. Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως ηρωίδα, αλλά ίσως οι πράξεις μου να χρησιμεύσουν ως παράδειγμα για κάποιον. Με τον καιρό, η ζωή μου άρχισε να μπαίνει στη θέση της. Συνεχίζω την καριέρα μου και κάνω σχέδια για το μέλλον. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται» είπε ακόμη η Λευκορωσίδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα