Στίβος: Πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κ20 με δέκα Ελληνικές συμμετοχές

Newsroom
Στίβος: Πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κ20 με δέκα Ελληνικές συμμετοχές

bet365

Δέκα αθλητές και αθλήτριες μας ξεκινούν την προσπάθεια τους στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Κάλι της Κολομβίας στο οποίο η Ελλάδα έχει 24 συμμετοχές.

Μετά το περσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20 στη Κένυα, όπου η Ελλάδα είχε την καλύτερη παρουσία της στην ιστορία του θεσμού, οι προσδοκίες έχουν ανέβει για την φετινή διοργάνωση που ξεκινά σήμερα (1/8) στο Κάλι της Κολομβίας.

Στην πρεμιέρα η Ελλάδα θα έχει δέκα συμμετοχές, με πρώτη αυτή της Αναστασία Ντραγκομίροβα και της Μαρίας Ανδρεάδη στον προκριματικό της σφαιροβολίας.

Η Ντραγκομίροβα, που ανήκει στην Team Future της Bwin, επέστρεψε φέτος στο βασικό της αγώνισμα τα σύνθετα, το οποίο έχει ως στόχο για τη διοργάνωση και την ευκαιρία να αγωνιστεί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο αύριο θα είναι παρούσα στον προκριματικό της σφαιροβολίας.

Η αθλήτρια, η οποία ήταν έκτη πέρυσι στο ίδιο αγώνισμα στη διοργάνωση του Ναϊρόμπι έχει πετύχει φέτος 15,28 μέτρα. Στον προκριματικό της σφαιροβολίας μετέχει και η Μαρία Ανδρεάδη, που θα έχει την ευκαιρία της πρώτης της συμμετοχής στη διοργάνωση. Η νεαρή έχει πετύχει φέτος 14,78 μ., που είναι και ατομικό της ρεκόρ.

Στον προκριματικό των 3.000 μ. στιπλ θα αγωνιστεί η Βασιλική Καλλιμογιάννη, που στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Σερρών σημείωσε 10.34.13 και πέτυχε ατομικό ρεκόρ, μέσα από μια δύσκολη για εκείνη χρονιά με τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Στον προκριματικό του μήκους μετέχει ο Νίκος Σταματονικολός, που είναι σε καλή κατάσταση, αφού πρόσφατα πέτυχε το 7,55 μ., που του έδωσε την πρόκριση στη διοργάνωση. Με προσδοκίες πρόκρισης στον τελικό της δισκοβολίας μετέχει στον προκριματικό του αγωνίσματος η Αρετή Φιλιππίδου. Η αθλήτρια έχει την εμπειρία να κυνηγήσει εμφανίσεις που θα της δώσουν μια εξίσου καλή εμφάνιση με την περσινή, όπου ήταν πέμπτη. Στον προκριματικό των 110 μ. θα αγωνιστεί ο Χρήστος Ρούμτσιος, με βασικό στόχο να βελτιώσει το ατομικό του 13.98.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης της κατηγορίας Κ18, Ηλιάνα Τριανταφύλλου και η έμπειρη Αναστασία Ρέτσα εκπροσωπούν τη χώρα μας στο επί κοντώ. Οι δύο αθλήτριες έχουν ξεπεράσει φέτος τα 4,15 μ. και είναι σε θέση να διεκδικήσουν θέση στον τελικό του αγωνίσματος.

Η Μαρία Κάσου θα τρέξει στον απευθείας τελικό των 3.000 μ. και θα κυνηγήσει το 9.26.16, που είναι το ρεκόρ της από φέτος. Η αθλήτρια είναι σε καλή κατάσταση και το έχει αποδείξει στο σύνολο των αγώνων, που έχει πραγματοποιήσει τη φετινή χρονιά.

Η τελευταία χρονικά συμμετοχή της πρώτης ημέρας για την ελληνική ομάδα είναι αυτή του Θεοφάνη Μαυροδόντη στη σφαιροβολία. Η αθλητής μας έχει ατομικό ρεκόρ από φέτος, 18,47 μ., επίδοση που θέλει να βελτιώσει.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων την 1η ημέρα (1/8)

17.40 Σφαιροβολία (Γ) πρ. Ντραγκομίροβα, Ανδρεάδη – όριο τελικού 15,70 μ.

18.20 3.000 μ. στιπλ (Γ) πρ. Καλλιμογιάννη

19.45 Μήκος (Α) πρ. Σταματονικολός

23.15 110 μ. εμπ. (Α) πρ. Ρούμτσιος

23.26 Επί κοντώ (Γ) πρ. Τριανταφύλλου, Ρέτσα – όριο τελικού 4,25μ.

01.00 3.000 μ. (Γ) Τελικός Κάσσου

01.38 Σφαιροβολία (Α) πρ. Μαυροδόντης– όριο τελικού 19,60μ.

02:27 Δισκοβολία (Γ) πρ. Φιλιππίδου – όριο τελικού 52,50μ.

 

Τελευταία Νέα