Ολυμπιακοί Αγώνες: Γύρο ρεπεσάζ στο στίβο εισάγει η World Athletics στο Παρίσι

Newsroom
 Ολυμπιακοί Αγώνες: Γύρο ρεπεσάζ στο στίβο εισάγει η World Athletics στο Παρίσι

bet365

Επαναληπτικό γύρο ρεπεσάζ αποφάσισε να εισάγει η World Atlhetics από τα 200μ. μέχρι τα 1.500μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Σε μια καινοτομία στα αγωνίσματα των σπριντ και των μεσαίων αποστάσεων προχωρά η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (World Athletics), εισάγοντας αγώνες ρεπεσάζ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Έτσι αγώνες ρεπεσάζ, επαναληπτικούς αγώνες, δεν θα έχουμε μόνο στην πάλη και στο τάεκβοντο, αλλά και στο στίβο, αλλά με διαφορετική προσέγγιση.

Ουσιαστικά η World Atlhetics αποφάσισε μία δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης, έναν γύρο ρεπεσάζ, στα αγωνίσματα από τα 200 μέτρα έως τα 1500 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Ο γύρος των ρεπεσάζ θα διεξάγεται μετά τον 1ο γύρο και θα δίνει στους αθλητές, οι οποίοι δεν κατάφεραν να περάσουν στους ημιτελικούς, μια δεύτερη ευκαιρία για την πρόκριση.

Αντικαθιστά το σύστημα, σύμφωνα με το οποίο κάποιοι αθλητές προκρίνονται βάσει της επίδοσής τους, εκτός από εκείνους που προκρίνονται με βάση τη θέση που κατακτούν στον 1ο γύρο.

Έτσι, αυτά τα αγωνίσματα θα έχουν πλέον τέσσερις γύρους (1ος γύρος, γύρος ρεπεσάζ, ημιτελικοί και τελικός), ενώ κάθε αθλητές που μετέχουν σε αγωνίσματα με γύρο ρεπεσάζ θα έχει τουλάχιστον δύο κούρσες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η καθιέρωση του αγώνα ρεπασάζ αφορά τα 1110μ.-100μ. εμπ. και τα 400μ. εμπ., όχι όμως τα 100μ, που ήδη περιλαμβάνουν προκριματικές σειρές, πριν από τον 1ο γύρο.

«Στη νέα μορφή των γύρων ρεπεσάζ, οι αθλητές που δεν προκρίνονται λόγω θέσης από τον πρώτο γύρο, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να προκριθούν στους ημιτελικούς συμμετέχοντας σε νέες σειρές. Αυτό θα αντικαταστήσει το παλιό σύστημα που αθλητές προκρίνονται με τους ταχύτερους χρόνους, εκτός από τις κορυφαίες θέσεις στις σειρές του πρώτου γύρου» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η World Athletics.

Ο πρόεδρος της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόε, είπε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από διαβούλευση με αθλητές και ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

«Πιστεύουμε ότι αυτό θα κάνει την πρόκριση σε αυτές τις διοργανώσεις πιο απλή για τους αθλητές και θα δημιουργήσει προσμονή για τους οπαδούς και τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς».


 

Τελευταία Νέα