Μο Φάρα: «Με χώρισαν από τη μητέρα μου και με έφεραν στην Αγγλία παράνομα με το όνομα ενός άλλου παιδιού»

Newsroom
Μο Φάρα: «Με χώρισαν από τη μητέρα μου και με έφεραν στην Αγγλία παράνομα με το όνομα ενός άλλου παιδιού»

bet365

Ο Ολυμπιονίκης του στίβου Μο Φάρα αποκάλυψε σε μια εξομολόγηση ψυχής, ότι μεταφέρθηκε παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο με το όνομα άλλου παιδιού!

Ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης της Μεγάλης Βρετανίας, Μοχάμεντ Φάρα, αποκάλυψε ότι μεταφέρθηκε στην Αγγλία παράνομα από το Τζιμπουτί, με το όνομα ενός άλλου παιδιού και αναγκάστηκε να εργαστεί ως οικιακός βοηθός. Όπως είπε ο σπουδαίος αθλητής τον χώρισαν από τη μητέρα του και τον μετέφεραν στο Ηνωμένο Βασίλειο με άλλη ταυτότητα όταν ήταν μόλις εννέα ετών.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι αυτός που νομίζεις», είπε ο 39χρονος στο BBC σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Real Mo Farah». Ο Φάρα ο οποίος έγινε ο πρώτος Βρετανός αθλητής στίβου που κέρδισε τέσσερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, είπε ότι τα παιδιά του, τον παρακίνησαν να είναι ειλικρινής σχετικά με το παρελθόν του.

«Η πραγματική ιστορία είναι ότι γεννήθηκα στη Σομαλιλάνδη, βόρεια της Σομαλίας, ως Χουσείν Αμπντί Καίν», διηγήθηκε στο BBC. «Παρά τα όσα έχω πει στο παρελθόν, οι γονείς μου δεν έζησαν ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν ήμουν τεσσάρων ετών, ο πατέρας μου σκοτώθηκε στον εμφύλιο πόλεμο, ξέρετε ότι σαν οικογένεια μας διέλυσαν. Με χώρισαν από τη μητέρα μου και με έφεραν στο Ηνωμένο Βασίλειο παράνομα, με το όνομα ενός άλλου παιδιού που λεγόταν Μοχάμεντ Φάρα».

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, ο σπουδαίος αθλητής είπε ότι πίστευε πως θα πήγαινε στην Ευρώπη, για να ζήσει με συγγενείς και θυμήθηκε ότι πέρασε από έλεγχο βρετανικού διαβατηρίου υπό το όνομα του Μοχάμεντ σε ηλικία 9ετών, αφού ταξίδεψε με μια γυναίκα που δεν είχε ποτέ προηγουμένως γνωρίσει.

«Είχα όλα τα στοιχεία επικοινωνίας για τον συγγενή μου και μόλις φτάσαμε στο σπίτι της, η κυρία τα έβγαλε και ακριβώς μπροστά μου τα έσκισε και τα έβαλε στον κάδο και εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι είχα πρόβλημα».

Ο αθλητής ταξίδεψε πίσω στο σπίτι των παιδικών του χρόνων στο δυτικό Λονδίνο, αναπολώντας τις «όχι σπουδαίες αναμνήσεις» όπου δεν του συμπεριφέρονταν ως μέλος της οικογένειας. Ο Φάρα είπε τελικά στον δάσκαλό του Alan Watkinson την αλήθεια και μετακόμισε για να ζήσει με τη μαμά του φίλου του, που τον φρόντιζε και όπου έμεινε για επτά χρόνια.

Ήταν ο Watkinson που έκανε αίτηση για τη βρετανική υπηκοότητα του Φάρα την οποία περιέγραψε ως «μακρά διαδικασία». Αναγνωρίστηκε ως Βρετανός πολίτης το 2000.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα