Στίβος: Δύο όρια για το Παγκόσμιο Κ20 στο μήκος Νεανίδων

Newsroom
Στίβος: Δύο όρια για το Παγκόσμιο Κ20 στο μήκος Νεανίδων

bet365

Εντυπωσιακός ήταν ο τελικός στο μήκος των Γυναικών Κ20 με δύο αθλήτριες να πετυχαίνουν το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας και να δείχνουν έτοιμες για ακόμη μεγαλύτερα άλματα.

Η Κωνσταντίνα Μπερτσιμά (Ερμής Σχηματαρίου) ήταν η πρωταγωνίστρια στην δεύτερη ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου Κ20.

Η νεαρή αθλήτρια του μήκους με 6,21 μ. στο έκτο και τελευταίο άλμα, πήρε τη νίκη και παράλληλα έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας.

Η αθλήτρια της Βενετίας Χατζηιωάννου μέχρι εκείνη την προσπάθεια ήταν στην δεύτερη θέση, αφού μπροστά της είχε την Μικαέλα Λυρή (ΟΦΚΑ Οδυσσέας). Η νεαρή, που επέστρεψε την Παρασκευή από το Ισραήλ, στο τρίτο της άλμα κι έχοντας νωρίτερα κάνει δύο άκυρα άλματα, σημείωσε 6,15 μ. (1,8) και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 6,04 μ. από φέτος.

Η Μπερτσιμά έκανε πολύ καλό αγώνα, αφού βελτίωσε διαδοχικά τρεις φορές το προηγούμενο ρεκόρ της (6,00 μ.) με 6,02 μ. στην τέταρτη προσπάθεια, 6,07 μ. στην πέμπτη και 6,21 μ. στην τέταρτη. Αμφότερες θα πάνε στο Παγκόσμιο της Κολομβίας. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στη νικήτρια του τριπλούν Σωτηρία Ράπτη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας), που πέτυχε 6,04 (3,6) και 5,95 μ. (0,6) με κανονικό άνεμο.

Ο Δημήτρης Παυλίδης (ΑΙΑΣ Κιλκίς) και ο Κώστας Μπουζάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) είναι δύο αθλητές της κατηγορίας Κ20, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν επίσης στο Κάλι , στο αγώνισμα της σφυροβολίας. Οι νεαροί πραγματοποίησαν πολύ καλή παρουσία στις Σέρρες, με τον Παυλίδη να αναδεικνύεται νικητής με 59,31 μ. από την πρώτη του προσπάθεια. Ο αθλητής είχε τρεις βολές πάνω από τα 59,00 μ. κι έδειξε σε καλή κατάσταση.

Ο Μπουζάκης ακολούθησε με 58,73 μ., σε έναν αγώνα όπου θα μπορούσε να έχει γράψει επίδοση πάνω από τα 60,00 μ., αν είχε κρατηθεί στη βαλβίδα και δεν πατούσε στον τομέα στην έκτη του βολή. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Άγγελο Μαντζουράνη (ΓΣ Κηφισιάς), που μετά τη σφυροβολία ανέβηκε στο βάθρο των νικητών και στη δισκοβολία με 57,28 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ.

Στα σπριντ, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου σημείωσε άλλη μία νίκη, αυτή τη φορά στα 200 μέτρα όπου τερμάτισε σε χρόνο 23.96 (+2.2). Στα αγόρια επικράτησε ο Β. Κυριακίδης με 21.97. Νίκη και για την Ντραγκομίβορα στην σφαιροβολία με 14,50μ., ενώ ο Ανδρέα Μίτα, μετά το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό, επικράτησε με 2,12μ. στο ύψος του πανελληνίου πρωταθλήματος.
Σπουδαία εμφάνιση και από την Κάσσου στα 3.000μ.με 9.26.16, πήρε άλλη μία εύκολη νίκη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα