Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Τρομερή κούρσα η Βασιλείου στα 400μ., πρωτιά για Εμμανουηλίδου στα 100μ.

Newsroom
Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Τρομερή κούρσα η Βασιλείου στα 400μ., πρωτιά για Εμμανουηλίδου στα 100μ.

bet365

Την κορυφαία της επίδοση εδώ και τρία χρόνια σημείωσε στα 400 μέτρα η Ειρήνη Βασιλείου.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου της Θεσσαλονίκης, η Ειρήνη Βασιλείου είχε προγραμματίσει να κατέβει μόνο στα 800 μέτρα.

Χθες το βράδυ αποφάσισε να δοκιμάσει και στο κανονικό της αγώνισμα, τα 400μ., με την απόφασή της να την δικαιώνει. Κέρδισε με το εντυπωσιακό 52.32 που είναι η καλύτερη επίδοση που έχει κάνει από το 2019!

«Θέλω να πω συγνώμη σε όλους γιατί ξέρω ότι τους… αιφνιδίασα γιατί αποφάσισα χθες το βράδυ να τρέξω και στα 400 μέτρα. Και το ένστικτό μου έπεσε μέσα. Ενιωθα πολύ καλά και είμαι ευχαριστημένη από τον χρόνο μου» ανέφερε η Κρητικιά πρωταθλήτρια.

Ατομικό η Φέρρα

Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε και η Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ) που τερμάτισε τα 400 μ. σε 53.19 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 53.25 από το 2017. Η αθλήτρια παρότι έκανε το πέμπτο της 400άρι στη σεζόν έδειξε έχει περιθώρια βελτίωσης. Το χάλκινο μετάλλιο με 53.78 πήγε στη Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας), που βρίσκει σε κάθε αγώνα το ρυθμό της, μετά τους τραυματισμούς των περασμένων ετών.

Σε καλή κατάσταση έδειξε τόσο η Ευαγγελία Ζυγόρη (ΓΣ Γλυφάδας) όσο και η Άννα Κιάφα (ΓΣ Κηφισιάς) που κατέλαβαν την 4η και 5η θέση στην τελική κατάσταση με 54.22 και 54.23.

Ο Γιάννης Ντέτσικας για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα ημέρες βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στα 400 μ., αφού έτρεξε σε 46.93, στη πρώτη σειρά του αγωνίσματος και άφησε πίσω του το 46.96 του Βαλκανικού Πρωταθλήματος. Ο αθλητής πέτυχε το ζητούμενο, που ήταν να επαναλάβει κούρσα κάτω από τα 47.00, αφού ο βασικός του στόχος είναι να σταθεροποιηθεί σε αυτές τις επιδόσεις. Δεύτερος με 47.85 ήταν ο Σπύρος Δουκατέλης (ΓΣ Κερκυραϊκός) και τρίτος ο αθλητής της κατηγορίας Κ20, Νικολίν Ντερβίση (ΝΓΣ Ηρακλής) με 47.89 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Πρωταθλήτρια η 19χρονη Εμμανουηλίδου στα 100 μέτρα

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου μόλις στα 19 της χρόνια αναδείχθηκε νικήτρια στα 100 μ. Η νεαρή αθλήτρια τερμάτισε σε χρόνο 11.68 (-0,1), ενώ δεύτερη ήταν η Στέλλα Μιχαηλίδου (ΑΟ Ερμής) με 11.72 με νέο ατομικό ρεκόρ και τρίτη η Δήμητρα Τσουκαλά (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομ.) με 11.87.

«Είμαι χαρούμενη για δύο λόγους γιατί πρώτη φορά είμαι πανελληνιονίκης γυναικών και αισθάνομαι καλά μετά τον τραυματισμό που είχα. Είχα χτυπήσει σε μια πόρτα στο στάδιο της Φιλοθέης και είχα ένα ήπιο οστικό οίδημα. Τρεις εβδομάδες πήγαινα χαλαρά και να φανταστείτε δύο φορές όλες κι όλες πριν τον αγώνα φόρεσα σπάικς».

Πέμπτη σερί νίκη για τον Γιάννη Νυφαντόπουλο

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελεθέριος Βενιζέλος) παρότι στον προκριματικό έδειξε αρκετά δυνατος και φρέσκος, δεν κατάφερε στον τελικό να τρέξει όσο γρήγορα θα ήθελε. Παρόλα αυτά ο αθλητής αναδείχθηκε και φέτος νικητής με 10.39 (-0,4) και έδειξε πως ακόμη και στις ημέρες που δεν αισθάνεται καλά, μπορεί να τρέχει σε καλούς χρόνους.

Δεν μου άρεσε σήμερα, άδειασα πολύ. Οι συνθήκες δεν ήταν καλές, ζέστη και υγρασία. Αλλά εδώ μετράει η νίκη. Έκανα την 5η συνεχόμενη νίκη. Είναι πολλές κούρσες μαζεμένες αλλά αισθάνομαι καλά και θα δούμε πως θα βγει στους Μεσογειακούς» ανέφερε ο νικητής.

Δεύτερος στα 100 μ. ήταν ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) με 10.46 και τρίτος ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΑΟ Κάλλιστος) με 10.50.

 

Τελευταία Νέα