Αγώνας ορεινού δρόμου για πρώτη φορά στο Καστελόριζο

Newsroom
Αγώνας ορεινού δρόμου για πρώτη φορά στο Καστελόριζο

bet365

Όλα είναι έτοιμα στο Καστελόριζο για τον Rock Solid Kastellorizo 2022, τον πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος που θα γίνει στο πανέμορφο νησί το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουνίου.

Οι συμμετοχές στους αγώνες των 5 και 10 χλμ έχουν κλείσει και ήδη βρίσκονται στο νησί δρομείς από Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Αυστραλία, αλλά και από πολλά μέρη της Ελλάδας, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη , η Κρήτη, η Σύμη. Μεγάλη είναι και η συμμετοχή από παιδιά στον αγώνα των 1,3 χλμ.

Μεταξύ των δρομέων είναι δύο ιδιαίτερα έμπειροι και καταξιωμένοι δρομείς σε ορεινούς αγώνες, ο Δημήτρης Τζεφαλής και η Δήμητρα Χαιροπούλου, καθώς κι ένας από τους πρωταγωνιστές της βραβευμένης με Οσκαρ ταινίας «Mediterráneo» που γυρίστηκε στο Καστελόριζο το 1992, ο Giuseppe Cadena.

Εκτός από τους δρομείς το Rock Solid Kastellorizo 2022 το έχουν αγκαλιάσει και όλοι οι κάτοικοι του νησιού, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα φαγητά στο Pasta Party που θα τα μαγειρέψουν οι νοικοκυρές του νησιού!

Η εκκίνηση και ο τερματισμός των δύο αγώνων θα γίνει στο λιμάνι μπροστά από το «Ηρώο». Οι δρομείς θα κινηθούν στα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής του Καστελόριζου και στη συνέχεια θα τερματίσουν επίσης στο λιμάνι μπροστά από το «Ηρώο». Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της γύρω περιοχής για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Καστελόριζου. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μονοπάτια του Καστελόριζου και να δουν πολλά σημεία αναφοράς της ευρύτερης περιοχής.

Ο αγώνας έχει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και είναι συνδιοργάνωση της δημιουργικής ομάδας Τρεις Λαλούν και Δυό Χορεύουν, του Δήμου Μεγίστης – Καστελορίζου, του Φεστιβάλ Καστελόριζου και του Μουσείου Γρίφων.

Την Κυριακή το πρωί θα γίνει συζήτηση για το τρέξιμο, την ποδηλασία, τον αθλητισμό, την πολυπολιτισμικότητα στο νησί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα