«Βενιζέλεια»: Ο Μπουζάκης έκλεψε την παράσταση

Newsroom
«Βενιζέλεια»: Ο Μπουζάκης έκλεψε την παράσταση

bet365

Ο Κώστας Μπουζάκης με 61.42μ. στα «Βενιζέλεια» πέτυχε την κορυφαία βολή για ρίπτη Κ20 στον κόσμο για το 2022

Ένας αθλητής του ΓΣ «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Κώστας Μπουζάκης σημείωσε διπλό ρεκόρ Κ20 στη δισκοβολία στα «Βενιζέλεια».
Ο 19χρονος ρίπτης, ο αρχικά πέτυχε 60,90 μ. και 61,42μ. για βελτιώσει δύο φορές το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ των 59,58 μ. που σημείωσε στις 17 Απριλίου στα Χανιά. Ο Κώστας Μπουζάκης γίνεται ο πρώτος έφηβος φέτος στον κόσμο που ξεπερνά τα 60μ.


Στο ίδιο αγώνισμα ο Αρτέμιος Αδαμάκης πέτυχε 58,74 μ. και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Κ20.

«Έχω μια σταθερά ανοδική πορεία και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Παρόλα αυτά ακόμη δεν έχω καταφέρει να ρίξω όσο μπορώ. Σήμερα έριξα περισσότερα με φυσική κατάσταση και λιγότερα με τεχνική, αφού έκανα αρκετά λάθη. Θέλω να διεκδικήσω μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20», είπε ο αθλητής του Γιώργου Μήλιου, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στα «Κνώσεια».

*Καλές επιδόσεις έγιναν στα 100 μ. εμπ. των γυναικών ωστόσο ο ευνοϊκός άνεμος στέρησε από τις αθλήτριες νέα ρεκόρ. Νικήτρια του αγώνα ήταν Αναμαρία Νέστεριουκ (Ρουμανία) με 13.07 (2,2) και δεύτερη ήταν η Αναΐς Καραγιάννη με 13.20 (2,2). Η Ελληνίδα για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα έκανε πολύ καλή επίδοση, ωστόσο έχασε την ευκαιρία να κατοχυρώσει ένα νέο ατομικό ρεκόρ, καθώς ο άνεμος ήταν ευνοϊκός πάνω από το επιτρεπτό όριο. Η αθλήτρια στην Καλαμάτα πέτυχε 13.27, που είναι το ρεκόρ της στο αγώνισμα. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου τερμάτισε στην έκτη θέση με 13.41.


*Στα 110 μ. εμπ. ο Λούκα Τργκόβτσεβιτς (Σερβία) με 13.86 (1,9) και ακολούθησε ο Μπάλιντ Ζέλες (Ουγγαρία) με 13.80 και ο Κώστας Δουβαλίδης με 13.90. Ο πρωταθλητής μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην προετοιμασία του, καθώς το στάδιο της Δράμας ανακατασκευάζεται κι έτσι αναγκάζεται καθημερινά να ταξιδεύει σε γύρω πόλης προκειμένου να κάνει την προπόνηση του. "Δυστυχώς οι δυσκολίες είναι πολλές. Σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να κάνω τέσσερις φορές την εβδομάδα και τώρα κάνω δύο. Δεν το βάζω κάτω θα προσπαθήσω να κυνηγήσω τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου", είπε ο Δουβαλίδης.

*Ο Λεβόν Αγκασιάν (Αρμενία) ήταν νικητής στο τριπλούν με 16,64 μ.(2,6), ενώ με κανονικές συνθήκες είχε 16,27 μ. (1,9) στο πρώτο του άλμα. Ο Δημήτρης Τσιάμης ήταν δεύτερος με 16,45 μ. (2,6) σε έναν αγώνα όπου ο άνεμος ήταν ευνοϊκός πάνω από τα επιτρεπτά όρια σε όλη τη διάρκεια του. Η τριάδα στο τριπλούν συμπληρώθηκε από τον Νίκο Ανδρικόπουλο, που σημείωσε 16,09 μ. (1,3). Ο Ανδρέας Πανταζής ένιωσε μια έντονη ενόχληση ψηλά στο δικέφαλο και μετά τις δύο πρώτες άκυρες προσπάθειες, βγήκε από τον αγώνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα