«Βενιζέλεια»: Υπόσχονται θέαμα και υψηλές επιδόσεις

Newsroom
«Βενιζέλεια»: Υπόσχονται θέαμα και υψηλές επιδόσεις

bet365

Τα «Βενιζέλεια» κλέβουν την παράσταση σήμερα, με πολλούς Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να βρίσκονται στα Χανιά.

Πολλά και σπουδαία ονόματα του ελληνικού στίβου βρίσκονται στα Χανιά και την Κυριακή (29/5) θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν σπουδαίες επιδόσεις στο Εθνικό Στάδιο «Έλενα Βενιζέλου».

Τα «Βενιζέλεια» ανήκουν στη σειρά Bronze του Continental Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, γεγονός που προσέλκυσε στην Κρήτη καλούς αθλητές από το εξωτερικό.

Ο Κώστας Δουβαλίδης είναι το μεγάλο όνομα στα 110μ. εμπόδια. Ο Έλληνας πρωταθλητής θέλει μια καλή κούρσα, στον πρώτο ουσιαστικά αγώνα του στη σεζόν, μετά το φετινό 13.97 που έχει τρέξει ως τώρα στο μίτινγκ στη Λεμεσό. Από ξένες συμμετοχές την καλύτερη επίδοση έχει ο Βρετανός Τζέικ Πόρτερ με ατομικό 13.68.

Δυνατός αγώνας αναμένεται στο μήκος ανδρών. Με ο Ινδός Μουραλί Σρισανκάρ μετά το 8,31 μ. στην Καλλιθέα, να θέλει να κυνηγήσει το ατομικό του 8,36 μέτρα, που σημείωσε τον Απρίλιο. Με κεκτημένη ταχύτητα από τη διοργάνωση της Καλλιθέας έρχεται και ο Γάλλος Ζουλς Πομερί που πήδηξε 8,17μ. που είναι ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ Γαλλίας Ανδρών Κ23. Από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζουν ο Αντώνης Στυλιανίδης με φετινό 7,65 μ., αλλά και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης με 7,62 μ. από την Καλαμάτα.

Πολύ καλός αγώνας αναμένεται στη σφυροβολία. Μετέχουν οι δύο κορυφαίοι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και ο Μιχάλης Αναστασάκης, που έχουν ήδη πετύχει επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου.

στιβος


Ο Δημήτρης Τσιάμης είναι η σταθερή αξία αγώνισμα και θα προσπαθήσει στα Χανιά να «γράψει» μια καλή επίδοση. Φέτος έχει κάνει 16,61 μ. στα «Παπαφλέσσεια» στην Καλαμάτα. Ο Ανδρέας Πανταζής βρίσκεται στα Χανιά έχοντας τα 16,49μ. Μεγάλα άλματα θα επιδιώξει και ο Νίκος Ανδρικόπουλος που έχει ρεκόρ 16,73 μέτρα.
Από ξένες συμμετοχές ξεχωρίζουν ο Βρετανός Μπεν Γουίλιαμς με ατομικό 17,22 μ. και ο Αρμένιος Λεβόν Αγκασιάν με 17,16 μ.

Καλή κούρσα αναμένεται, με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων σπρίντερ. Θα τρέξουν ο πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια Γιάννης Νυφαντόπουλος, με τον Κώστα Ζήκο και τον Παναγιώτη Τριβυζά που προέχεται από το 10.38 στα «Βεργώτεια». Δυνατά ονόματα και από το εξωτερικό παίρνουν μέρος, ανάμεσα σε αυτούς ο Βραζιλιάνος Ντέρικ Σίλβα με 10.10 ατομικό ρεκόρ.

Η Ελένη Πόλακ θα επιδιώξει να βρει το ρυθμό της και μαζί τον δρόμο για επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της. Η αθλήτρια έχει κάνει πετύχει φέτος 4,40 μ. από τους διασυλλογικούς αγώνες στον Άγιο Κοσμά.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με στόχο να κυνηγήσει γρήγορους χρόνους. Θα είναι πρώτη κούρσα για την αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη από τα 11.31 (2,9) στα 100 μ. και το 23.33 στα 200 μ., στους διασυλλογικούς αγώνες της Αθήνας.

Στα 100 μ. συνεχίζει τους αγώνες της η Άρτεμις Αναστασίου, μία εβδομάδα από το 23.35 στα 200 μ στο μίτινγκ των Παπαφλεσσείων, που δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ψάχνει την επίδοση που δεν κατάφερε να πετύχει στην Καλαμάτα, όπου αναγκάστηκε να σταματήσει μετά τη σύγκρουση με την αθλήτρια στον διπλανό της διάδρομο. Η αθλήτρια είναι σε καλή κατάσταση και στην ουσία στα Χανιά θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν. Η Αναΐς Καραγιάννη ξεχώρισε στην Καλαμάτα με το 13.27, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και δείχνει πως έχει περιθώριο για ακόμη γρηγορότερους χρόνους στη σεζόν.

Δυνατή κούρσα αναμένεται στα 400 μ. των Γυναικών με τις Ανδριάνα Φέρρα, Δέσποινα Μουρτά, Άννα Κιάφα, Κορίνα Πολίτη και Μαρίτα Αργυρού να διεκδικούν γρήγορους χρόνους. Στην επίτευξη δυνατών χρόνων θα συμβάλει και η παρουσία των Βερόνικα Ντργιάσιτς (Κροατία) και Εμέλ Σανλι- Κιρσίν (Τουρκία) με φετινά 54.05 και 54.29.

Το πρόγραμμα αρχίζει από τις 14:45 με τη σφυροβολία ανδρών

 

Τελευταία Νέα