Απεβίωσε ο παραολυμπιονίκης Χρήστος Αγγουράκης

Newsroom
Απεβίωσε ο παραολυμπιονίκης Χρήστος Αγγουράκης

bet365

Ενας από τους σημαντικότερους παραολυμπιονίκες της χώρας, ο Χρήστος Αγγουράκης, απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών.

Ο Χρήστος Αγγουράκης, μια εμβληματική μορφή του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρίες, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών.

Ο Αγγουράκης αποτέλεσε ιστορική μορφή για το Παραολυμπιακό κίνημα με μεγάλη αθλητική πορεία, αλλά και σημαντική προσφορά από διοικητικές θέσεις. Είναι ο αθλητής με τις περισσότερες συμμετοχές σε Παραολυμπιακούς Αγώνες (επτά), ο οποίος άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Γεννημένος το 1952 στο Ηράκλειο, ο Αγγουράκης τραυματίστηκε σε ατύχημα και έμεινε σε αναπηρικό καροτσάκι. Το 1976 ήταν ένας από τους τρεις αθλητές που πήραν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τορόντο, στην πρώτη ελληνική συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς. Μετά την πρώτη συμμετοχή συνέχισε με επιτυχία την αθλητική του καριέρα συμμετέχοντας σε παγκόσμια πρωταθλήματα και σε όλους τους Παραολυμπιακούς Αγώνες ως το 2004 (Τορόντο, Άρνεμ, Σεούλ, Βαρκελώνη, Ατλάντα, Σίδνεϊ, Αθήνα).

Στην πολυετή Παραολυμπιακή καριέρα του κατέκτησε στον ακοντισμό ένα αργυρό μετάλλιο το 1992 και ένα χάλκινο το 1988 και στη σφαιροβολία δύο χάλκινα το 1992 και το 2004 στην Αθήνα. Στο βιογραφικό του έχει και δύο Παγκόσμια ρεκόρ στον ακοντισμό.

Ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, το 2005 αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας αθλητής με αναπηρία στη ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών (ΠΣΑΤ), ενώ το Κλειστό Γυμναστήριο Χαϊδαρίου φέρει το όνομά του

 

Τελευταία Νέα