Ο Γκάτλιν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον στίβο

Newsroom
Ο Γκάτλιν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον στίβο

bet365

Μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του στίβου, ο Τζάστιν Γκάτλιν, κρέμασε τα σπάικς του σε ηλικία 40 ετών.

Τέλος ο στίβος για τον Τζάστιν Γκάτλιν.

Ενας από τους πιο πετυχημένους, αλλά και αμφιλεγόμενους, σπρίντερ που έβγαλαν ποτέ οι ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 40 ετών.

Ο Αμερικανός σπρίντερ έκανε σπουδαία καριέρα εντός των κουλουάρ, όμως τα σκάνδαλα ντόπινγκ έμειναν να τον σημαδεύουν για πάντα, όπως και η ευνοϊκή διαχείριση που είχε στην καριέρα του από τις αρχές.

Ο Γκάτλιν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα, ενώ ανέβηκε στο βάθρο και στα 200μ., αλλά και με την ομάδα της σκυταλοδρομίας.
Δύο χρόνια μετά βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένες ουσίες και τιμωρήθηκε με οκτώ χρόνια αποκλεισμό, αντί για ισόβια που προβλεπόταν καθώς ήταν η δεύτερη φορά που πιάστηκε ντοπέ στην καριέρα του.

Ομως και τα 8 χρόνια μετατράπηκαν σε τέσσερα με αποτέλεσμα να επιστρέψει το 2010 και δύο χρόνια μετά πήρε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, πίσω από τον Γιουσέιν Μπολτ που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα.

«Στίβε σε αγάπησα. Μου έδωσες δάκρυα λύπης, αλλά και χαράς. Μαθήματα που πήρα και που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η σκυτάλη δόθηκε, αλλά η αγάπη ποτέ δεν θα σβήσει. Λάβετε θέσεις, έτοιμοι… έφυγα» έγραψε μεταξύ άλλων στον λογαριασμό του στα σόσιαλ.

Συνολικά στην καριέρα του ο Γκάτλιν κατέκτησε 5 ολυμπιακά μετάλλια σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις (ένα χρυσό, 2 αργυρά, 2 χάλκινα), 10 σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (4-6-0) και δύο (χρυσά) σε παγκόσμιο κλειστού.

Είχε ατομικό ρεκόρ στα 100 μέτρα 9.74 (Ντόχα 2015) που είναι η 5η όλων των εποχών στον κόσμο και στα 200μ. 19.57 (Γιουτζίν, 2015) που είναι η έκτη κορυφαία στην ιστορία.

 

Τελευταία Νέα