ΣΕΓΑΣ: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κλειστό στίβο και τον ανώμαλο δρόμο

Newsroom
ΣΕΓΑΣ: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κλειστό στίβο και τον ανώμαλο δρόμο

bet365

Τι ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ για τους αγώνες στον κλειστό στίβο και το πανελλήνιο πρωτάθλημα

Με πιστοποποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος στις ημερίδες και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου οι αθλητές και οι αθλήτριες της κατηγορίας ανδρών-γυναικών και Κ23 (Νέων ανδρών-γυναικών).

Ο ΣΕΓΑΣ δημοσιοποίησε τα δύο υγεινομικά πρωτόκολλα που πήραν έγκριση από την αρμόδια επιτροπή της ΓΓΑ. Το ένα αφορά τους αγώνες στον κλειστό στίβο και το δεύτερο τους αγώνες σε ανώμαλο δρόμο, ενώ ήδη έχει εγκριθεί το αντίστοιχο πρωτόκολλο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 35χλμ., της 23ης Ιανουαρίου στα Μέγαρα.

Αναφορικά με την περίοδο στον κλειστό στίβο, όπως αναφέρεται ανά ηλικιακές κατηγορίες: «Προκειμένου να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η διασπορά του ιού στη διοργάνωση, για τις αθλήτριες και τους αθλητές που πρόκειται να συμμετάσχουν, καθορίζεται υποχρεωτική η προσκόμιση των παρακάτω πιστοποιητικών ανά ηλικιακή κατηγορία συμμετοχής

Κ12, Κ14, Κ16 & Κ18: με Self Test την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων παρουσία του υπεύθυνου covid του συλλόγου ή του προπονητή, με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

Κ20: με PCR εντός 72 ωρών ή Rapid Test εντός 48 ωρών, με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

Κ23 & Α/Γ: με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης* σε ισχύ».

Όπως επίσης διευκρινίζεται για το πιστοποιητικό νόσησης αυτό εκδίδεται: «α) κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο, β) ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2, και κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).

Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως ενενήντα (90) ημέρες μετά από τον κατά τα ανωτέρω μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο, με την επιφύλαξη των δύο επόμενων εδαφίων:
Ειδικώς, τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 8.7.2021 έως και τις 31.10.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) παραμένουν σε ισχύ έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και πάντως όχι πέραν της 31ης.1.2022.
Η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης που εκδόθηκαν από την 1η.11.2021 έως και τις 4.12.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID19 (rapid test) διαρκεί ενενήντα (90) ημέρες».

 

Τελευταία Νέα