Ο 90χρονος Στέλιος Πρασσάς κατάφερε να τερματίσει τον μαραθώνιο και στέλνει μήνυμα στους νέους (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο 90χρονος Στέλιος Πρασσάς κατάφερε να τερματίσει τον μαραθώνιο και στέλνει μήνυμα στους νέους (vids)

bet365

Ο Στέλιος Πρασσάς έγινε ένα από τα πρόσωπα του Κλασικού Μαραθωνίου καθώς τερμάτισε τον αγώνα και έδωσε το παράδειγμα προς τους μικρότερους.

Λίγο πριν την εκκίνηση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, ο Στέλιος Πρασσάς, στα 90 του χρόνια, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ έλεγε πως ο στόχος του είναι να τερματίσει «για να δοξάσουμε την Ελλάδα που καθιέρωσε τον μαραθώνιο».

Στα 90 του χρόνια ο κ. Πρασσάς είναι ακόμη αθλητής (έχει μπει και στο βιβλίο Guinness καθώς έχει ακόμη δελτίο σε σύλλογο) και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να τερματίζει τις κούρσες.

Αν και ήταν ποδοσφαιριστής, άρχισε μετά τα 50 να τρέχει μαραθώνιο και από τότε έχει χάσει ελάχιστους στην Αθήνα, ενώ έχει τρέξει και στο εξωτερικό.

Χθες κατάφερε να τερματίσει άλλον έναν αγώνα σε 8 ώρες και αυτή τη φορά στον τερματισμό τον περίμεναν τα εγγόνια του, αλλά και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που του φόρεσε ένα στεφάνι ελιάς, ως μία κίνηση αναγνώρισης της θέλησής του.

Σακοράφα και Πρασσάς

«Αν και ο καιρός ήταν ο καταλληλότερος για τον αγώνα δεν μπόρεσα να αποδώσω όπως θα ήθελα επειδή έχω μια ενόχληση στη μέση και δεν μου επέτρεψε να κάνω διασκελισμούς όπως θα ήθελα» είπε ο κ. Πρασσάς κάνοντας και… αυτοκριτική για τον αγώνα του και στη συνέχεια έστειλε ένα μήνυμα στη νέα γενιά.

«Μου αρέσει η ζωή, η φύση, ο ουρανός. Χαίρομαι την κάθε μέρα που ξημερώνει. Το μήνυμά μου προς τους νέους είναι να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις, να γυμνάζονται και να προσέχουν τη διατροφή τους ώστε να μην χρειαστούν ποτέ γιατρό, όπως κι εγώ. Οτι κάνουν να το προσπαθούν και να το αγαπούν».

Ο 90χρονος δρομέας του Τελμησσού Νέας Μάκρης αποτελεί ένα μεγάλο παράδειγμα προς μίμηση...


@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα