Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών: Πρώην αθλητές, πολιτικοί, ηθοποιοί, όλοι όσοι έτρεξαν έτρεξαν στο 5αρι (photo story)

Κώστας Ευθυμιάδης
Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών: Πρώην αθλητές, πολιτικοί, ηθοποιοί, όλοι όσοι έτρεξαν έτρεξαν στο 5αρι (photo story)

bet365

Πολιτικοί, πρώην αθλητές και άλλοι επώνυμοι αγωνίστηκαν στο 5αρι του Κλασικού Μαραθωνίου.

Ανάμεσα στα blocks των δρομέων που αγωνίστηκαν στα 5χλμ του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών ήταν και αρκετοί επώνυμοι.

Ανάμεσά τους πρώην ολυμπιονίκες όπως η Νίκη Μπακογιάννη και η Πηγή Δεβετζή, ο πρώην πολίστας και νυν ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, αλλά και άνθρωποι του αθλητισμού και της πολιτικής όπως ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην κούρσα έτρεξε και ο Δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος είδε στον τερματισμό να τον περιμένει η σύζυγός του, Σία Κοσιώνη, μαζί με τον γιο τους.
«Είναι μια γιορτή για την πόλη. Αισθανόμαστε χαρά και ενθουσιασμό που συναντιώμαστε ξανά με ασφάλεια. Εμείς τρέχουμε για τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη. Καθημερινά 1.450.000 συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη με τον διαβήτη και θέλουμε να τους εκφράσουμε τον σεβασμό και τη στήριξη μας», είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τον τερματισμό του.

Στον αγώνα συμμετείχαν επίσης ο 88χρονος Γιώργος Δούσης, αλλά και η κυρία Σταματία, προσωπική φίλη του ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, που δήλωσε μάλιστα πως τρέχει για να τιμήσει τη μνήμη και τις αξίες του.

Χιλιάδες ήταν οι απλοί πολίτες που αγωνίστηκαν επίσης στο 5αρι, καθώς και παραολυμπιονίκες, αλλά και άλλοι αθλητές ΑμεΑ, ενώ παράλληλα ομάδες αγωνίστηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, προσφέροντας χρήματα σε οργανώσεις, σε μία πραγματική γιορτή στο κέντρο της Αθήνας, μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας.

Δείτε φωτογραφίες από τα όσα έγιναν σήμερα στο Καλλιμάρμαρο:


@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα