Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών: Ο Γκελαούζος νικητής με ρεκόρ διαδρομής (vids)

Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών: Ο Γκελαούζος νικητής με ρεκόρ διαδρομής (vids)

bet365

Ο Κώστας Γκελαούζος έκανε μεγάλη εμφάνιση και κέρδισε τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών κάνοντας την καλύτερη επίδοση από Ελληνα αθλητή στην Κλασική Διαδρομή.

Εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο Κώστας Γκελαούζος ο οποίος κέρδισε τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Κάνοντας σωστή κατανομή δυνάμεων, κυνήγησε μέχρι τέλους το ρεκόρ της Αυθεντικής διαδρομής (2:17.56 του Νίκου Πολιά από το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες) και το κατάφερε καθώς τερμάτισε σε χρόνο 2:16:49!

Ο αθλητής το κατέρριψε 17 χρόνια μετά κατά ένα λεπτό και 7 δευτερόλεπτα, γράφοντας ιστορία με την εμφάνισή του.

Στην δεύτερη θέση έγινε η έκπληξη με τον Παναγιώτη Μπουρίκα να τερματίζει σε χρόνο 2:22.33, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Πιτσιόλης σε 2:24.05, σε μία πολύ δυνατή κούρσα, παρά το γεγονός ότι φέτος απουσίαζαν τα μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό. Ο Χριστόφορος Μερούσης ακολούθησε τέταρτος με 2:29.58, πιθανότατα στον τελευταίο του μαραθώνιο, σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

«Η αλήθεια είναι πως ρίσκαρα πολύ. Πέρασα γρήγορα, αλλά είδα ότι ήμουν δυνατός. Κρατήθηκα και τα κατάφερα. Ευχαριστώ τον κόσμο που μου έδωσε κίνητρο. Αφιερώνω την επιτυχία μου στον Π. Καραϊσκο που δυστυχώς νόσησε πριν λίγες ημέρες από κορονοϊό. Πρέπει όλοι να προσέχουμε τους εαυτούς μας αυτές τις ημέρες, αλλά και τους συνανθρώπους μας. Σε αυτόν είναι αφιερωμένη η νίκη μου» ανέφερε μετά τον τερματισμό του ο αθλητής του Παναθηναϊκού, που πρόσθεσε:

«Για μένα κάθε τερματισμός είναι μία νέα αρχή. Πάνω σε αυτό που έκανα θα πατήσω, θα δω τα λάθη μου και θα τα διορθώσω για να ανέβω κι άλλο επίπεδο και να μπω σε αγώνες του εξωτερικού με αξιώσεις και σκοπό να ανεβάσω τον μαραθώνιο στην Ελλάδα».

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα