Η πρόταση των αθλητών στην ΕΟΕ για τις υποτροφίες

Κώστας Ευθυμιάδης
Η πρόταση των αθλητών στην ΕΟΕ για τις υποτροφίες

bet365

Η Επιτροπή Αθλητών της ΕΟΕ συνήλθε χτες εκτάκτως Κυριακή 14/11 έπειτα από συνεννόηση με τον Προέδρο της ΕΟΕ, για να κάνει την πρόταση της για τις Ολυμπιακές υποτροφίες.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Επιτροπής, με γνώμονα την ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των αθλητών, η πρόταση για τις Ολυμπιακές Υποτροφίες είναι, στους ήδη 11 επιλεγέντες αθλητές/τριες να προστεθούν επίσης:

Όσοι επιπλέον αθλητές/τριες κατέλαβαν μέχρι 12η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, χωρίς όριο ηλικίας που έχουν εισοδήματα από χορηγίες κάτω των 12.000 ευρώ ετησίως.

Η πρόταση αυτή αναμένεται να εγκριθεί καθώς οι αντιδράσεις από τους αθλητές ήταν έντονες και κατηγόρησαν ευθέως την ΕΟΕ για ηλικιακές διακρίσεις και ρατσισμό. Χθες ο κ. Καπράλος τόνισε πως στην περίπτωση της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη (8η στο βάδην αλλά εκτός λίστας αρχικά λόγω ηλικίας) θα διορθωθεί η αδικία, ενώ θα εξαταστούν κι άλλες περιπτώσεις όπως αυτή της Νικόλ Κυριακοπούλου.

«Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι να βοηθήσουμε όσους περισσοτέρους αθλητές/τριες μπορούμε να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα, να προκριθούν και να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024 χωρίς διακρίσεις και με προτεραιότητα όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αθλητών της ΕΟΕ.

 

Τελευταία Νέα