Στα «μαχαίρια» οι Βρετανοί αθλητές του στίβου με την ομοσπονδία τους, διαμαρτυρήθηκαν στον Κόου

Newsroom
Στα «μαχαίρια» οι Βρετανοί αθλητές του στίβου με την ομοσπονδία τους, διαμαρτυρήθηκαν στον Κόου

bet365

Ως την Παγκόσμια ομοσπονδία έφτασαν οι Βρετανοί αθλητές του στίβου κάνοντας καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στην ομοσπονδία τους.

Την παρέμβαση του Σεμπάστιαν Κόου ζήτησαν οι αθλητές στίβου της Βρετανίας που είναι στα «μαχαίρια» με την ομοσπονδία της χώρας τους.

Αρκετοί αθλητές σύμφωνα με τον Guardian, έπιασαν τον συμπατριώτη τους και πρόεδρο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, κάνοντάς του έντονα παράπονα για τον τρόπο που διοικεί η βρετανική ομοσπονδία.

Η συνάντηση έγινε σε ξενοδοχείο της Ζυρίχης κατά το διήμερο του τελικού του Diamond League, με τους αθλητές και τους εκπροσώπους τους να του τονίζουν πως χρειάζονται «δραματικές αλλαγές και άμεσα» προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση. Οι αθλητές εξέφρασαν στον Κόου την άρση της εμπιστοσύνης που έχουν στην ομοσπονδία και το τεχνικό τιμ της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες (6 μετάλλια μόλις), τους έδιναν άδεια να πάνε διακοπές, αντί να συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί τους για τα τελευταία μίτινγκ της χρονιάς.

Ιδιαίτερα στο στόχαστρο έχει βρεθεί η αρχιπροπονητής, Τζο Κόουτς, την οποία κατηγόρησαν στον Κόου για αθέτηση υπόσχεσης ότι θα φροντίσει να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες των αθλητών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κόου ενημερώθηκε πως οι αθλητές φοβόντουσαν να μιλήσουν δημόσια καθώς περίμεναν πως αυτό θα είχε συνέπειες στην καριέρα τους. Οργή στους αθλητές προκάλεσε και η φήμη πως υπάρχει σκέψη να βγουν από το πρόγραμμα λοταρίας που βοηθά οικονομικά τους αθλητές να μπορέσουν να κάνουν την προετοιμασία τους για τα μεγάλα events κάτω από καλύτερες συνθήκες.

Η Κόουτς σκοπεύει να μειώσει το μπάτζετ στους αθλητές και κυρίως στους προπονητές, κάτι που οι αθλητές χαρακτήρισαν στον Κόου πως θα είναι «καταστροφικό». Όλα αυτά εν όψει Παρισιού το 2024 έχουν ταρακουνήσει τους Βρετανούς αθλητές που βλέπουν τα πράγματα να χειροτερεύουν όσο περνάει ο καιρός.

Στην ομοσπονδία δικαιολογούνται για όλα αυτά λέγοντας πως είναι μια περίοδος αλλαγών και αναγνωρίζουν ότι γίνεται δύσκολη η ζωή των αθλητών. Ο Κόου είχε αναφέρει νωρίτερα στον Guardian πως ελπίζει η ομοσπονδία της πατρίδας του να «μάθει από τα λάθη της μετά το Τόκιο».

Ο πρόεδρος της IAAF (World Athletics πλέον) είχε αναφέρει πως «ανησυχεί» για τις εμφανίσεις της εθνικής ομάδας από το Τόκιο, τονίζοντας πως δεν ήταν καταστροφική η εικόνα, αλλά σίγουρα δεν ήταν και ευχάριστη.

 

Τελευταία Νέα