Επί κοντώ: Τέταρτη η Αναστασία Ρέτσα στο Παγκόσμιο U20 του Ναϊρόμπι

Επί κοντώ: Τέταρτη η Αναστασία Ρέτσα στο Παγκόσμιο U20 του Ναϊρόμπι

bet365

Η Αναστασία Ρέτσα βρέθηκε μια ανάσα από το βάθρο των νικητριών στο επί κοντώ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι.

Η αθλήτρια του Συμεών Αναστασιάδη, Αναστασία Ρέτσα, κατέλαβε στο επί κοντώ την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 στο Ναϊρόμπι, έχοντας καλύτερη προσπάθεια στα 4,05μ., επίδοση κοντά στο φετινό της 4,07 μέτρα. Η νεαρή στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,15μ., επίδοση που αν ξεπερνούσε θα αποτελούσε ατομικό της ρεκόρ, αφού έχει 4,14 μέτρα. Η Ρέτσα ξεκίνησε τον αγώνα της με ένα άκυρο στα 3,80μ. κι έπειτα πέρασε με την πρώτη τα 3,95μ. και 4,05 μέτρα. Η 17χρονη αγωνίστηκε πρώτη χρονιά στην κατηγορία Κ20 κι έχει το χρόνο να ανέβει υψηλότερα.

Στον τελικό του επί κοντώ συμμετείχε και η 16χρονη Ηλιάνα Τριανταφύλλου. Η αθλήτρια του Σάββα Κεφαλίδη, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό ύψος των 3,80μ., ωστόσο αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια της καριέρας της. Το νεαρότερο μέλος της όμαδας πέρασε φέτος τα 4,12μ., ενώ συμμετείχε και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20.

Νικήτρια στο επί κοντώ αναδείχθηκε η Μάιρ Ρεινστορφ (Ν. Αφρική) με 4,15μ., ύψος που ξεπέρασε και η δεύτερη, Ελις Ρουσις (Γαλλία). Το χάλκινο μετάλλιο με 4,05μ., πήγε στην Χέδερ Αμπαντι (Καναδάς), που σε αντίθεση με την Ελληνίδα δεν είχε χαμένη προσπάθεια στα χαμηλότερα ύψη.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της στη διοργάνωση, δεδομένο του ότι ήδη στον τελικό της σφυροβολίας προκρίθηκαν οι Ντουσάκης και Ζιώγας.

 

Τελευταία Νέα