Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20: Διπλή πρόκριση στον τελικό της σφυροβολίας με Ντουσάκη, Ζιώγα

Κώστας Ευθυμιάδης
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20: Διπλή πρόκριση στον τελικό της σφυροβολίας με Ντουσάκη, Ζιώγα

bet365

Με δύο προκρίσεις στον τελικό της σφύρας ξεκίνησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβο Κ20 για την Ελλάδα.

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20 για τους Ελληνες αθλητές.

Πρώτος μπήκε στην μάχη των προκριματικών ο Ορέστης Ντουσάκης ο οποίος με την πρώτη βολή στο α’ γκρουπ της σφυροβολίας, εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό. Με το όριο να είναι στα 74 μ., ο Ντουσάκης έριξε στην πρώτη του βολή 76,25μ. και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος που θα γίνει την Παρασκευή.

Στο β’ γκρουπ αγωνίστηκε ο Θόδωρος Ζιώγας ο οποίος με βολή στα 72,61μ. κατάφερε να μπει κι αυτός στον τελικό! Ξεκίνησε με άκυρη βολή, αλλά η δεύτερη ήταν στα 72,61μ. που τον έβαλε στην λίστα των «12» για τον τελικό. Η Τρίτη βολή ήταν άκυρη, αλλά λίγη σημασία είχε καθώς είχε επιτευχθεί ο στόχος του.

Στην σφαιροβολία ο Κώστας Γεννίκης δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες, μένοντας εκτός τελικού. Η καλύτερη βολή του ήταν η πρώτη με 16,92μ., ενώ η δεύτερη μετρήθηκε στα 16,48μ. και η τρίτη τυπικά μετρήθηκε στα 13,07μ. για να καταταγεί 16ος στον προκριματικό.

Στα 100 μέτρα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά. Τερμάτισε στην έκτη θέση στην σειρά του με χρόνο 10.67, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας για ένα μόλις εκατοστό του δευτερολέπτου, καθώς με 10.66 μπήκε ο τελευταίος βάσει χρόνου.

Το πρόγραμμα για τα ελληνικά χρώματα σήμερα στο Ναϊρόμπι κλείνει στις 16:00 με τον τελικό του επί κοντώ όπου θα αγωνιστούν οι Αναστασία Ρέτσα και Ιλιάνα Τριανταφύλλου.

 

Τελευταία Νέα