Μπολτ: «Με τα superspikes θα είχα τρέξει κάτω από τα 9.50»

Μπολτ: «Με τα superspikes θα είχα τρέξει κάτω από τα 9.50»

bet365

Σε συνέντευξή του στην Guardian ο Γιουσέιν Μπολτ αναφέρθηκε στην πατρότητα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα.

Ο γρηγορότερος άνθρωπος στην ιστορία, σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στάθηκε κυρίως στο παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος με 9.58 και ανέφερε πως αν στα χρόνια κυριαρχίας του, του είχε επιτραπεί να τρέξει με τα superspikes (παπούτσια νέας γενιάς που ενδέχεται να επιτρέψει την χρήση τους η παγκόσμια ομοσπονδία) τότε θα είναι κάνει πολύ πιο γρήγορο χρόνο.

«Το συζητούσε με έναν φίλο μου πρόσφατα. Με ρώτησε αν με έχει ενοχλήσει το θέμα. Γιατί γνωρίζω πως τα περασμένα χρόνια όλοι οι αθλητές προσπαθούσαν να μετατρέψουν τα σπάικς τους. Αν η παγκόσμια ομοσπονδία πει πως είναι νόμιμο, τι μπορείς να πεις; Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Οι κανόνες είναι κανόνες. Δεν θα ήμουν και πολύ χαρούμενος. Σίγουρα αν τα φορούσα θα έτρεχα κάτω από τα 9.50. Δεν ξέρω πόσο, αλλά είμαι σίγουρος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπολτ αναφέρθηκε και στο θέμα των διαμαρτυριών για τα φαινόμενα βίας, καθώς η ΔΟΕ ανέφερε πως θα επιτραπούν συμβολικές κινήσεις, αλλά σε συγκεκριμένους χώρους. «Το βλέπω στο ποδόσφαιρο και αν ένας αθλητής του στίβου αποφασίσει να το κάνει, οφείλουν να ακούσουν την γνώμη του» ανέφερε ο Μπολτ.

Το απωθημένο της Αθήνας

Ο Τζαμαϊκανός ολυμπιονίκης αναφέρθηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, λέγοντας πως τραυματισμοί, αλλά και δικά του λάθη, δεν έφεραν εκεί τα πρώτα μετάλλια.

«Το 2003 έτρεχα πιο γρήγορα από τον καθένα. Αν αγωνιζόμουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα έπαιρνα πιθανότατα μετάλλιο. Και αν συνέχιζα σε αυτόν τον ρυθμό θα είχα κάνει πιο γρήγορα στην καριέρα μου χρόνους κάτω από τα 20 δευτερόλεπτα. Αν ήμουν στον σωστό δρόμο και αφοσιωνόμουν περισσότερο στην καριέρα μου και τον εαυτό μου, θα είχα κερδίσει το χρυσό στην Αθήνα. Ηταν σκληρό για μένα που δεν το έκανα γιατί τότε στο γυμνάσιο ήμουν διάσημος. Ολοι στην χώρα ήξεραν ποιος είμαι. Και δεν ήθελα να μου λένε ότι πρέπει να ασχοληθώ πιο σοβαρά. Γι’ αυτό τώρα προσπαθώ να εξηγήσω τους νέους αθλητές πως πρέπει να ξεκινήσουν να το βλέπουν από νωρίς σοβαρά γιατί έτσι οι πιθανότητες για επιτυχία είναι ατελείωτες» είπε ο Μπολτ.

Μπολτ: «Σκέφτηκα δύο φορές να επιστρέψω»

Ακόμη, ο Τζαμαϊκανός είπε πως δύο φορές σκέφτηκε να επιστρέψει στους αγώνες, μετά την απόφασή του να αποσυρθεί.

«Ηταν κάτι που ήρθε στο μυαλό μου ένα χρόνο μετά την απόσυρσή μου. Πήγα στον προπονητή μου, αλλά μου έδωσε να καταλάβω ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψω. Δεν έχω μετανιώσει πάντως για τίποτα. Τα πήγα εξαιρετικά καλά με την καριέρα μου. Δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά η κληρονομιά που αφήνω είναι υπέροχη» ανέφερε ο Lightning Bolt που εξακολουθεί να γυμνάζεται και μάλιστα τώρα που έγινε ξανά πατέρας, σκέφτεται στο μέλλον και την προπονητική.

«Προπονούμαι καθημερινά γιατί δεν θέλω να παχύνω. Οι φίλοι μου, μου λένε ότι θα παχύνω τώρα που σταμάτησα, αλλά δεν πρόκειται. Είναι θέμα περηφάνιας. Δεν θα τους αφήσω να δικαιωθούν» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να τρέξω ξανά, αλλά πάντα χρειάζομαι μια πρόκληση. Τώρα με τα παιδιά στο σπίτι είναι άλλη μια πρόκληση. Εχω μάθει πως χρειάζεται υπομονή μαζί τους. παλιά σκεφτόμουν πως δεν θα είχα την υπομονή να γυμνάζω αθλητές, αλλά με τα παιδιά πλέον καταλαβαίνω τι σημαίνει υπομονή. Κι αυτό με έκανε να αρχίσω να σκέφτομαι την προπονητική» είπε ο Μπολτ που με την σύζυγό του έχουν μια κόρη, την Ολυμπία 3 ετών και τα δίδυμα αγοράκια δύο μηνών, τους Θάντερ και Σεντ Λίο.

«Θα ήθελα να τους δω να κάνουν αθλητισμό. Αλλά για να κάνουμε μια μικτή ομάδα 4Χ400μ. χρειαζόμαστε άλλο ένα κορίτσι. Αλλά δεν πρόκειται να συμβεί…» είπε χαρακτηριστικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα