Εκτός και σκυταλοδρομίας η Ρίτσαρντσον, δεν πάει Τόκιο

Εκτός και σκυταλοδρομίας η Ρίτσαρντσον, δεν πάει Τόκιο

bet365

Η ομοσπονδία στίβου των ΗΠΑ δεν συμπεριέλαβε την ΣαΚάρι Ρίτσαρτσον στην αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ούτε στην 4Χ100μ.

Η ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον ήταν δεδομένο πως λόγω της κάνναβης δεν θα τρέξει στα 100μ. του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Αμερικανίδα σπρίντερ τιμωρήθηκε με ένα μήνα αποκλεισμό, ωστόσο θα μπορούσε να ταξιδέψει για το Τόκιο και να τρέξει έστω με την 4Χ100μ. Η Αμερικανική ομοσπονδία ωστόσο αποφάσισε να μην την συμπεριλάβει στην αποστολή ούτε για την σκυταλοδρομία, πράγμα που σημαίνει πως… Τόκιο τέλος για την 21χρονη αθλήτρια.

Η Ρίτσαρντσον αποδέχτηκε την ποινή αδιαμαρτύρητα, λέγοντας πως έκανε λάθος, ωστόσο έχει λάβει τεράστια υποστήριξη στο διαδίκτυο από όλη τη χώρα, με την υπόθεσή της να απασχολεί ακόμη και τον πρόεδρο της χώρας, Τζο Μπάιντεν.

Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία της χώρας της αναφέρει πως η Ρίτσαρντσον μένει εκτός αποστολής, ωστόσο θα έχει «την μόνιμη και αμέριστη συμπαράστασή μας εντός και εκτός στίβου».

«Ολοι οι αθλητές γνωρίζουν πως πρέπει να είμαστε αυστηροί με τους κανονισμούς για να είμαστε αξιόπιστοι και δεν θέλουμε να χαθεί η αξιοπιστία μας αν πάρουμε αποφάσεις που δεν θα συνάδουν με τους κανόνες» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση, ενώ κάνουν την εκτίμηση πως ο Παγκόσμιος οργανισμός αντιντόπινγκ (WADA) θα «επανεκτιμήσει την κατάσταση» όσον αφορά την τιμωρία αθλητών για χρήση κάνναβης σε αθλήματα, όπως τα σπριντ για παράδειγμα, που δεν βοηθούν σε τίποτα τους αθλητές.

«Οσο η κατανόησή μας είναι στο πλευρό της ΣαΚάρι, πρέπει να παραμείνουμε δίκαιοι στους αθλητές που προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους και να διεκδικήσουν συμμετοχή στην Ολυμπιακή ομάδα» καταλήγει η ανακοίνωση της USATF.

Την θέση που χάνει η Ρίτσαρντσον πήρε η Γκάμπι Τόμας που θα αποτελεί την ομάδα μαζί με τις Πραντίνι, Ολιβερ και Ντάνιελς. Η Αμερικανική ομοσπονδία ανακοίνωσε την ομάδα με 81 πρωτάρηδες σε Ολυμπιακούς Αγώνες και 13 κατόχους μεταλλίων που πάνε για τουλάχιστον δεύτερη φορά σε Ολυμπιάδα.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα