Καταγγελίες αθλητριών κατά γνωστού προπονητή στίβου, τον πέταξαν εκτός αποστολής για το Τόκιο

Καταγγελίες αθλητριών κατά γνωστού προπονητή στίβου, τον πέταξαν εκτός αποστολής για το Τόκιο

bet365

Ο Βρετανός προπονητής Τόνι Μινιτσιέλο βρέθηκε εκτός εθνικής ομάδας της Βρετανίας στο Τόκιο μετά από σειρά καταγγελιών εις βάρος του.

Ο Τόνι Μινιτσιέλο, ένας από τους κορυφαίους προπονητές στίβου του κόσμου, αποβλήθηκε από την ομάδα της Βρετανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από σειρά καταγγελιών εις βάρος του από αθλήτριες.

Σύμφωνα με την βρετανική ομοσπονδία στίβου, υπήρξαν επίσημες καταγγελίες για την συμπεριφορά του προς συγκεκριμένες αθλήτριες, με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει έρευνα για την υπόθεση και έως ότου ξεκαθαρίσει δεν θα έχει θέση στην ομάδα.

Ο Μινιτσιέλο είναι ο προπονητής που έφτασε την Τζέσικα Ενις στο χρυσό μετάλλιο στο έπταθλο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και θεωρείται top προπονητής παγκοσμίως.

Η ομοσπονδία της Βρετανίας πάντως, δεν έχει δώσει προς το παρόν λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνουν οι καταγγελίες στο πρόσωπό του και αν αφορούν ψυχολογική βία ή κάτι άλλο. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως ο προπονητής είχε ήδη τιμωρηθεί «σιωπηλά» από την ομοσπονδία, όμως συνέχισε να προπονεί με αποτέλεσμα να βγει δημόσια η UK Athletics και να αναφέρει πως ο προπονητής δεν έχει δικαίωμα να ασκεί τα καθήκοντά του έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες εις βάρος του.

 

Τελευταία Νέα