Σακάρι Ρίτσαρντσον: Η εκρηκτική «vintage» σπρίντερ που θα κάνει θραύση στο Τόκιο

Σακάρι Ρίτσαρντσον: Η εκρηκτική «vintage» σπρίντερ που θα κάνει θραύση στο Τόκιο

bet365

Η Σακάρι Ρίτσαρντσον είναι το «νέο αίμα» στα σπριντ των ΗΠΑ και κατεβαίνει στο Τόκιο έχοντας να πει την δική της ιστορία.

Εχει το στυλ της Γκέιλ Ντίβερς και της Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ με τις έντονες ψεύτικες βλεφαρίδες και τα μακριά νύχια.

Τρέχει και εκφράζεται με το έντονο ταπεραμέντο που είχε και η Καρμελίτα Τζέτερ.

Ένα σώμα γεμάτο tattoo και piercing, και έναν εκρηκτικό χαρακτήρα. Αλλάζει το χρώμα των μαλλιών της τόσο συχνά όσο και ο… Ντένις Ρόντμαν. Το χρώμα, το διαλέγει ενίοτε η σύντροφός της.

Στα 21 της χρόνια, η Σακάρι Ρίτσαρντσον είναι το Next Big Thing των ΗΠΑ στα 100 μέτρα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο αναμένεται να κάνει θραύση…

Η νεαρή σπρίντερ από το Ντάλας αποτελεί μία μίξη από τα σπουδαιότερα ονόματα που έχουν αναδείξει οι ΗΠΑ στα σπριντ και στα trials κέρδισε την πρώτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκεί όπου η λεπτοκαμωμένη (1,54μ.), αλλά «εκρηκτική» σε χαρακτήρα 21χρονη, φιλοδοξεί να σπάσει την «ανομβρία» 25 ετών στα 100 μέτρα, καθώς από το 1996 στην Ατλάντα με την Γκέιλ Ντίβερς, έχουν να δουν οι ΗΠΑ χρυσό (το κατέκτησαν και το 2000 αλλά λόγω σκανδάλου ντόπινγκ αφαιρέθηκε από την Μάριον Τζόουνς η πρώτη θέση).

Από τότε, δύο Τζαμαϊκανές κυριαρχούν στο αγώνισμα. Η Σέλι Αν Φρέιζερ (2008, 2012) και η Ελέιν Τόμπσον (2016), αμφότερες αντίπαλες της νεαρής Ρίτσαρντσον που αναμένεται να είναι από τα κεντρικά πρόσωπα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων. Όχι μόνο λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής της και του εκρηκτικού χαρακτήρα της, αλλά και για τις επιδόσεις της. Με 10.72 ρεκόρ, έχει θέσει υποψηφιότητα ήδη για το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο.

Ο θάνατος της μητέρας της και η προστασία της γιαγιάς

Η Ρίτσαρντσον τερματίζοντας πρώτη στον τελικό των trials έτρεξε αμέσως να αγκαλιάσει την γιαγιά της. Μαζί της μεγάλωσε και αποκάλυψε πως πριν μία εβδομάδα η βιολογική της μητέρα έφυγε από την ζωή, δίχως να αναφέρει περισσότερα γι’ αυτήν.

Περιορίστηκε στο να αναφερθεί στην γιαγιά της, αλλά και στο πορτοκαλί χρώμα που επέλεξε να βάλει στο μαλλί για να τρέξει στον τελικό.

«Η σύντροφός μου με βοήθησε να το επιλέξω. Ψάχναμε για κάτι δυνατό και ενθαρρυντικό. Ηθελα να δείχνω όσο το δυνατόν καλύτερη και να αφήσω το στίγμα μου» ανέφερε μετά την κούρσα και πρόσθεσε:

«Η οικογένειά μου με κρατά προσγειωμένη. Ήταν μία τρελή εβδομάδα για μένα καθώς έχασα την βιολογική μου μητέρα. Είμαι όμως εδώ. Να κυνηγήσω τα όνειρά μου. Να κάνω περήφανη την οικογένειά μου. Κανείς δε γνώριζε τη περνάω αυτό το διάστημα. Όλοι δίνουν προσωπικές μάχες και το αναγνωρίζω, αλλά όλοι είδατε από το poker face που είχα στην κούρσα. Μόνο η οικογένεια και ο προπονητής μου ξέρουν τι περνάω καθημερινά» ανέφερε μετά τη νίκη της στο Γιουτζίν.

H Ρίτσαρντσον αγκαλιάζει την γιαγιά της

Ολυμπιονίκες κάθονται να δουν τις κούρσες της

Η παρουσία της σε κάθε αγώνα στις ΗΠΑ αποτελεί είδηση φέτος. Εχει καταφέρει μάλιστα να αποτελεί έμπνευση για αθλήτριες που ήδη έχουν γράψει ιστορία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ολυμπιονίκης της γυμναστικής, Σιμόν Μπάιλς δηλώνει θαυμάστριά της και έκατσε σπίτι της να την δει να τρέχει στα trials. Η Αλισον Φίλιξ παρακολουθεί την πορεία της και την συμβουλεύει από νωρίς.

Μοναδικό πράγμα για το οποίο έχει δεχτεί κριτική είναι οι επιλογές της στις προπονήσεις. Αποφάσισε να γυμνάζεται με τον Ντένις Μίτσελ και έχει για συναθλητή τον Τζάστιν Γκάτλιν. Δύο ανθρώπους με «ιστορικό» σε υποθέσεις ντόπινγκ.

Όμως η ίδια αδιαφορεί για όσα λένε γύρω της. Και αφήνει το ταλέντο της και την προσωπικότητά της να «αιχμαλωτίσουν» τον κόσμο.

«Η ενέργεια που έχει είναι μοναδική. Προφανώς είναι και μεγάλο ταλέντο. Αλλά είναι απόλαυση να την βλέπεις να τρέχει και να μεταδίδει αυτή την ενέργεια» ανέφερε γι’ αυτήν η Αλισον Φίλιξ, κάτοχος 6 χρυσών και 3 αργυρών Ολυμπιακών μεταλλίων…

Στον τελικό έδωσε το σόου της και τερμάτισε όπως μία άλλη σπουδαία σπρίντερ, η Καρμελίτα Τζέτερ, όταν τερμάτιζε πρώτη στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 με την 4Χ100μ. Της αρέσει να αντιγράφει πανηγυρισμούς και φρόντισε να το κάνει στον σημαντικότερο ως τώρα αγώνα της καριέρας της.

Επαγγελματίας πριν την ώρα της

Η παρθενική της συμμετοχή σε trials και Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι τυχαία. Ως νεάνιδα κέρδισε τον τίτλο στις ΗΠΑ. Ως πρωτοετής στο πανεπιστήμιο του LSU κατέκτησε τον τίτλο στο NCAA τερματίζοντας τα 100μ. σε χρόνο 10.75, ενώ ήταν δεύτερη στα 200μ. Το 2019 ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το πανεπιστήμιο για να ακολουθήσει επαγγελματική καριέρα. Φέτος έτρεξε σε 10.72, επίδοση που την φέρνει στην 7η θέση όλων των εποχών, ενώ έχει έτρεξε σε 10.64 στα ημιτελικά των trials αλλά με ευνοϊκό άνεμο.

Ηδη, η «χρηματιστηριακή» της αξία φτάνει τα 3 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, δίχως να έχει κατακτήσει τον παραμικρό τίτλο εκτός ΗΠΑ!

Η Σακάρι Ρίτσσρντσον

«Ο απόλυτος στόχος μου ήταν να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα έλεγα στον εαυτό μου αν γύριζα τον χρόνο πίσω, ότι πέρασαν πολλά από τα οποία ορισμένα ακόμη δεν έχω καταλάβει το γιατί. Όμως όλα εδώ πληρώνονται» δήλωσε η 21χρονη Ρίτσαρντσον που σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα είναι αναμφίβολα από τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν.

 

Τελευταία Νέα