Ολυμπιακός: Ο Χάμες «δίδαξε» ποδόσφαιρο με τον ΟΦΗ

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Χάμες «δίδαξε» ποδόσφαιρο με τον ΟΦΗ

bet365

Ο Χάμες Ροντρίγκες μπορεί να έχασε πέναλτι με τον ΟΦΗ όμως τα στοιχεία του Wyscout μαρτυρούν πως έκανε το κορυφαίο του έως τώρα ματς με τον Ολυμπιακό.

Ναι προφανώς το δείγμα του Χάμες Ροντρίγκες είναι μικρό στον Ολυμπιακό. Όταν μιλάμε όμως για παίκτη με τέτοια καριέρα και που έχει φορέσει φανέλες τοπ ομάδων δεν γίνεται να μην εστιάσεις πάνω του.

Ο Ροντρίγκες λοιπόν μπαίνοντας ως αλλαγή στο ΟΦΗ - Ολυμπιακός μπορεί να έχασε πέναλτι όμως ήταν σημαντικός και καθοριστικός για τη συνέχεια με την πρώτη του ever ασίστ με τον Ολυμπιακό. Η πλατφόρμα Wyscout μας βοηθάει ώστε να έχουμε μία πιο καλή στατιστική εικόνα για το τι έκανε ο Χάμες.

Στο ματς με τον ΟΦΗ έπαιξε 50 λεπτά και λειτούργησε ως μεσοεπιθετικός (δεκάρι δηλαδή) αλλά και ως κεντρικός χαφ (τύπου σαν οκτάρι): ως δεξιός κεντρικός μέσος.

Στο σύνολο των ενεργειών του είχε 76%. Είχε 1/1 σουτ στον στόχο, 1 ασίστ και δείκτη xGoals στο 0.76. Είχε 38/41 πάσες με 93% και 3/4 μακρινές πάσες με 75%. Είχε 4 αναχαιτίσεις της μπάλας και αμυντικά κέρδισε τις 2 από τις 9 μονομαχίες που έδωσε με 22%.

ΧΑΜΕΣ2

Οι μακρινές πάσες του Χάμες με τον ΟΦΗ. Πηγή: Wyscout.

Οι μακρινές του μπαλιές ήταν βέβαια όλες προωθητικές. Όλες έγιναν προς τα εμπρός για να δημιουργηθεί επίθεση. Ο Χάμες ως γνωστόν έχασε ένα πέναλτι αλλά μετά έδωσε εξαιρετική μπαλιά στον Γκάρι Ροντρίγκες για το 1-1.

Υπάρχει και το ματς με τον Άρη ως δείγμα από το Wyscout. Εκεί όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία λειτούργησε ως επιθετικός παίζοντας 72 λεπτά. Εκεί είχε 48% στο σύνολο των ενεργειών του με 24/32 πάσες (75%), 4/5 μακρινές μπαλιές με 80% και 2/15 κερδισμένες μονομαχίες με 13%.

Ο ίδιος ο Χάμες πάντως και στις δηλώσεις του έδειξε την προσωπικότητά του λέγοντας πως δεν τον... λύγισε το χαμένο πέναλτι: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος για την πρώτη μας εκτός έδρας νίκη. Πήγαν καλά τα πράγματα παρότι έχασα πέναλτι. Δεν παραιτήθηκα και έδωσα μία ασίστ. Είμαι ευτυχισμένος για τη νίκη που είναι το πιο σημαντικό. Είμαι πολύ περήφανος που φοράω αυτή τη φανέλα μίας μεγάλης ομάδας με φιλάθλους που πάντα μας στηρίζουν».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα