Φορτούνης: Η Οδύσσεια μέχρι την επιστροφή

Φορτούνης: Η Οδύσσεια μέχρι την επιστροφή

Κώστας Φορτούνης. Ενα τεράστιο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό και την Εθνική Ελλάδας. Ενας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να χαρίσει βαθμούς μ' ένα άγγιγμα της μπάλας. Ενας παίκτης που τα τελευταία δύο χρόνια οι χαρές που είχε ήταν προσωπικές. Αναφερόμαστε σαφώς στη γέννηση του γιου του.

Αγωνιστικά έπρεπε να ανακαλύψει το πόσο δυνατός είναι. Σε περίπου δύο χρόνια είχε δύο επεμβάσεις στους χιαστούς (πρώτα στο δεξί και μετά στο αριστερό γόνατο). Δύο ανανεώσεις συμβολαίων (η μία ως ο πιο «χρυσός» Ελληνας ποδοσφαιριστής, η άλλη με περικοπές 50%). Επρεπε να πάρει τον αριθμό 53 και μετά να επιστρέψει το 7 στην πλάτη του. Ήταν με το... 1,5 πόδι μακριά από του Ρέντη, αγωνίστηκε στην ομάδα Β' και σήμερα δηλώνει «παρών».

Ο Ολυμπιακός είναι στο -10 και εκτός Europa League κι ο «Φόρτου» είναι εδώ στην πιο δύσκολη στιγμή για να αποδείξει πως όταν τα περιθώρια στενεύουν, επιβιώνουν μόνο εκείνοι που ξέρουν ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Από τις 17/5 κόντρα στην ΑΕΚ, όταν και αγωνίστηκε τελευταία φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού μέχρι το σήμερα. Όλη η διαδρομή του μέσω του Gazzetta.

α

image

Tα 17 γκολ, οι 16 ασίστ, το «χρυσό» συμβόλαιο και το πρώτο... κρακ

Σεζόν 2018-1019: Ο Κώστας Φορτούνης έχει μια γεμάτη και ηγετική του παρουσία του στο Λιμάνι ως αρχηγός του Ολυμπιακού με 43 ματς, 17 γκολ και 16 ασίστ.

Στις 24 Ιουνίου μάλιστα ο Φορτούνης υπογράφει τριετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές - εφόσον το είχε εξαντλήσει - 6 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει προσφερθεί και έχει υπογραφεί από Ελληνα ποδοσφαιριστή στο ελληνικό πρωτάθλημα!

11 Ιουλίου 2019: Σοκ με Φορτούνη, υπέστη ρήξη χιαστού. Αυτός είναι ο τίτλος του Gazzetta στις 22.12 το βράδυ. Μία είδηση από την οποία ξεκίνησε κι ο Γολγοθάς του διεθνούς μέσου.

Το φιλικό με το Αμβούργο ήταν αυτό που έβαλε φρένο σε μια καριέρα γεμάτη γκολ, ασίστ και τίτλους.

15/1/2020: Επιστρέφει κόντρα στην Καλαμάτα και παίζει για 37' στο 4-1 των ερυθρόλευκων.

26/1/2020: Ο «Φόρτου» θα επιστρέψει και στο πρωτάθλημα στο ματς με την ΑΕΚ (0-0) στο ΟΑΚΑ, παίζοντας 1'. Από εκείνο το σημείο αρχίζει να παίρνει λεπτά στα πόδια του και ολοκληρώνει τη σεζόν με 21 ματς, 3 γκολ και 4 ασίστ. Στις 15/2 του 2020 έκανε το 3-0 στη νίκη με 4-0 επί του ΟΦΗ. Εκείνη τη σεζόν έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στα play off. Εϊχε ασίστ στη νίκη με 2-1 επί της Ενωσης στο ΟΑΚΑ, πέτυχε 2 γκολ στο 1-2 επί του ΟΦΗ και μοίρασε δύο γκολ στο 3-0 επί της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης.

image

Όλα έδειχναν ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα τον είχε έτοιμο για τη νέα σεζόν. Κι αυτό γίνεται. Σε 46 αγώνες μετράει 9 γκολ και 13 ασίστ με Ολυμπιακό και Εθνική. Αυτός διαμόρφωσε το τελικό 1-0 με τον Παναθηναϊκό. Είχε ασίστη στην Τούμπα, γκολ με τον Άρη. Πολύτιμος στην πορεία της ομάδας που ηττήθηκε μόλις δύο φορές στη Super League εκείνη τη σεζόν.

Στις 27 Ιουνίου του 2021 όμως γίνεται γνωστό ότι ο «Ο Φορτούνης υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο». Δεύτερο σοκ σε δεύτερη συνεχόμενη προετοιμασία.

Εντύπωση μάλιστα είχε προκαλέσει ότι ο Κώστας Φορτούνης, πέρυσι, πήρε το νούμερο 53, με το 7 να αποτελεί επιλογή του Ονιεκούρου και το 10 του Ρόνι Λόπες. Το 7 επέστρεψε στην πλάτη του φέτος.

a

237 ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον χιαστό του και το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Βολσφμπέργκερ επέστρεψε στα γήπεδα. Φορώντας τη φανέλα με τον αριθμό 53, απέναντι στο Τρίκαλα σκοράρει και αφιερώνει το γκολ στο γιο του.

Για τον τραυματισμό του είχε δηλώσει στη Nova τον Οκτώβριο του 2021: «Όταν τραυματίστηκα τη δεύτερη φορά σίγουρα ένιωσα μεγάλη απογοήτευση γιατί ήταν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά ήρθε η γέννηση του παιδιού μου και μου άλλαξε τελείως το μυαλό. Το πώς να πάω στην προπόνηση πλέον. Έχω βάλει έναν στόχο. Να με δει να παίζω ποδόσφαιρο και να είμαι όπως πριν. Θέλω να τα καταφέρω. Είμαι σε πολύ καλό στάδιο αυτή τη στιγμή».

Κάπου εκεί έστειλε και το μήνυμά του στο γιο του: «Θέλω να γυρίσω και να δει τον πατέρα του ο γιος μου όπως πριν (εννοεί όπως ήταν προτού χτυπήσει στον Ολυμπιακό). Να βάλω γκολ και να έρχεται στο γήπεδο να με βλέπει». Είχε ήδη πετύχει το στόχο του με το μικρό του γιο να τον βλέπει και πάλι γερό να παίζει μπάλα. Εστω κι αν ήταν σε επίπεδο Super League 2.

Εκείνη τη σεζόν, σε Super League 2 και Play Off παίζει συνολικά 5 φορές και έχει 1 γκολ.

Η επιστροφή, το δεύτερο κρακ και το νούμερο... 53!

image

Από «ξένο σώμα» για τον Μαρτίνς, νέο συμβόλαιο και... επιστροφή με Μίτσελ

Φέτος, γίνεται γνωστό ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν τον υπολογίζει. Ο «Φόρτου» θεωρούνταν ξένο σώμα και μάλιστα είχε γίνει γνωστό ότι στο Λιμάνι περίμεναν προτάσεις για την παραχώρησή του.

Ο Μαρτίνς τελικά αποχωρεί μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα και λίγες μέρες μετά, γίνεται γνωστό ότι υπάρχουν σκέψεις επιστροφής του στο ρόστερ του Κορμπεράν (είχε διαδεχτεί τον Πορτογάλο). Τελικά, ο «Φόρτου» υπογράφει νέο συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές κατά 50% μέχρι το 2024! «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα με την ομάδα μου και το μόνο που θέλω είναι να δουλέψω σκληρά και να τα δώσω όλα ώστε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας!», δήλωσε μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου.

Στο φιλικό της ομάδας Β' με την Παναχαϊκή έβαλε δύο γκολ, ενώ με Μίτσελ όλα έδειχναν ότι θα ήταν θέμα χρόνου η επιστροφή του σε αποστολή της πρώτης ομάδας.

Τελικά αυτό, συνέβη σήμερα. Και θα τον δούμε και πάλι με τη φόρμα της ομάδας σε αποστολή για το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον καλό Φορτούνη. Κι ο ίδιος έχει ανάγκη να νιώσει και πάλι σημαντικό σε μια ομάδα που έχει προσφέρει και έχει πάρει. Το νέο κεφάλαιο του Κώστα τον Ολυμπιακό μόλις άνοιξε. Το πώς θα κλείσει εξαρτάται από τα πόδια του.

a

Υ.Γ. Υγεία να έχει και να είναι γερός πάνω απ' όλα. Το έχει ανάγκη όσο τίποτα.