Ολυμπιακός: Το πρώτο γκολ του Φορτούνη με το Νο53, η δεύτερη αφιέρωση στον γιο του και το πλάνο επιστροφής (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το πρώτο γκολ του Φορτούνη με το Νο53, η δεύτερη αφιέρωση στον γιο του και το πλάνο επιστροφής (vid)

bet365

Ο 29χρονος Τρικαλινός μεσοεπιθετικός στην επανεμφάνισή του με τα χρώματα του Ολυμπιακού Β' έπαιζε σαν να μην πέρασε μία μέρα...

Ο Κώστας Φορτούνης 237 ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον χιαστό του και το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Βολσφμπέργκερ επέστρεψε στα γήπεδα. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να διευκρινίσουμε το τι θα ισχύσει για τον Κώστα.

Μετά το 45λεπτο που πήρε με τον Ολυμπιακό Β' είναι πιθανό να πάρει και άλλον χρόνο συμμετοχής με τη 2η ομάδα αλλά σε ματς που θα γίνει στον Ρέντη και μετά να ακολουθήσει η πρώτη ομάδα. Τώρα έχει την αξία του στο τι έδειξε ο έμπειρος διεθνής στο 45λεπτο με τα Τρίκαλα εκτός από το γκολ του.

Μες στο ματς λειτούργησε προφανώς ως δεκάρι ενώ όποτε χρειαζόταν γύριζε πίσω. Έκανε τουλάχιστον 5 αλλαγές παιχνιδιού και συνεργάστηκε πολύ καλά με παίκτες όπως ο Καρμπόβνικ.

Από πλευράς ενεργειών στο 19' ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός είχε καλό σουτ στο τέρμα και ενώ στο 23' και αφού πέρασε δύο αντιπάλους, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Το γκολ ήρθε στο 25ο λεπτό με τον Ξενιτίδη να πιέζει και να κλέβει στο ημικύκλιο με τον Φορτούνη να γίνεται κάτοχος της μπάλας πλασάροντας ιδανικά για το 1-0.

Για τον Φορτούνη βέβαια αυτό το επίπεδο είναι και μία άλλη συνθήκη. Η ποιότητά του είναι τέτοια που είναι δεδομένο ότι δεν είχε θέμα προσαρμογής ή δυσκολίες. Ειδικά ένας τέτοιος παίκτης με τη μπάλα στα πόδια παραμένει εξαιρετικός. Βέβαια σε αυτό το χρονικό σημείο χρειάζεται και η ανάλογη διαχείριση.

Το γούρικο Νο53 και η 2η αφιέρωση στον γιο του

Ο Φορτούνης σκόραρε αυτή τη φορά με το Νο53 στον Ολυμπιακό και για την ακρίβεια στον Ολυμπιακό Β'. Έχει ακόμα σκοράρει με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχοντας στην πλάτη το Νο25 (9 γκολ) και φυσικά το Νο7 (70 γκολ). Το Νο53 ήταν γούρικο υπό την έννοια πως χρειάστηκε μόλις 25 λεπτά για να βρει ξανά δίχτυα σε ένα γκολ αυτοπεποίθησης.

Το 2014-2015 είχε τη φανέλα με το Νο25, από το 2015 έως και το 2021 είχε τη φανέλα με το Νο7 και το 2021-2022 πήρε την εμφάνιση με το Νο53. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Φορτούνης έχει 263 ματς με 79 γκολ και 77 ασίστ ενώ με τον Ολυμπιακό Β' έχει 1 ματς με 1 γκολ.

Με αφορμή επίσης τη ξεχωριστή αφιέρωση του Φορτούνη στη γυναίκα του και τον γιο του δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο. Στις 22 Ιουνίου του 2021 ο Κώστας Φορτούνης σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ στις τελευταίες προπονήσεις του Ολυμπιακού και ζήτησε από το κάμεραμαν να το ανεβάσει για να μπορεί να το δείχνει στον γιο του.

Τώρα μετά το τέρμα του στο Ολυμπιακό Β' - Τρίκαλα πήγε στην εξέδρα και το αφιέρωσε στη γυναίκα του και τον γιο του. Πρώτα είχε στείλει ένα φιλί προς τα εκεί. Άλλωστε ο ίδιος μιλώντας στη NOVA τον Οκτώβριο του 2021 είχε πει:

Τον τραυματισμό του και τον γιο του: Όταν τραυματίστηκα τη δεύτερη φορά σίγουρα ένιωσα μεγάλη απογοήτευση γιατί ήταν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά ήρθε η γέννηση του παιδιού μου και μου άλλαξε τελείως το μυαλό. Το πώς να πάω στην προπόνηση πλέον. Έχω βάλει έναν στόχο. Να με δει να παίζω ποδόσφαιρο και να είμαι όπως πριν. Θέλω να τα καταφέρω. Είμαι σε πολύ καλό στάδιο αυτή τη στιγμή.

Το τι θέλει να πετύχει για τον γιο του: Θέλω να γυρίσω και να δει τον πατέρα του ο γιος μου όπως πριν (εννοεί όπως ήταν προτού χτυπήσει στον Ολυμπιακό). Να βάλω γκολ και να έρχεται στο γήπεδο να με βλέπει.

Τον πήχη των απαιτήσεων και τους στόχους του στον Ολυμπιακό: Δεν αγχώνομαι όταν ζητάει ο κόσμος πράγματα. Αυτό σημαίνει πως περιμένουν πολλά από σένα και πρέπει να το δείξεις. Θέλω κάποια στιγμή μία πιο μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία με τον Ολυμπιακό. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Μακάρι να τα καταφέρουμε γιατί το χρειάζεται ο κόσμος και η οπαδοί μας γιατί είναι καταπληκτικοί.


@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα