Όλα όσα έγιναν στα Gazzetta Awards by NIVEA MEN

Όλα όσα έγιναν στα Gazzetta Awards by NIVEA MEN

Και το ρεκόρ έσπασε (με 137.141 ψήφους) και νέα κατηγορία είχαμε και τους νικητές ανακοινώσαμε και event θα έχουμε! Τα Gazzetta Awards 2021 by NIVEA MEN ολοκληρώθηκαν και πλέον μετράμε αντίστροφα για το event που θα διοργανωθεί για να τιμήσει τους νικητές.

Η Season 7 των Gazzetta Awards by NIVEA MEN ήταν ιστορική κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από την συμμετοχή του κόσμου αλλά και την συμμετοχή των αθλητών (και όχι μόνο). Από τις 21 Δεκεμβρίου (όταν και άνοιξαν οι κάλπες) μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου του 2022 οι αναγνώστες του Gazzetta κλήθηκαν να ψηφίσουν τους κορυφαίους της χρονιάς σε επτά διαφορετικές κατηγορίες.

Φέτος θα έχει και event!

Κάθε χρόνο τα Gazzetta Awards μεγαλώνουν. Και γι' αυτό υπεύθυνοι είστε εσείς. Η δική σας ψήφος έκανε την συγκεκριμένη ψηφοφορία θεσμό.

Φέτος με τη βοήθεια του χρυσού χορηγού NIVEA MEN, προχωρήσαμε για 7η χρονιά στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων. Στην ψηφοφορία με την μεγαλύτερη βαρύτητα στον ελληνικό αθλητισμό! Το καλύτερο; Η ενέργεια θα κορυφωθεί με τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων σε ένα εντυπωσιακό event με βραβεύσεις και πολλές εκπλήξεις!

Σε λίγες μέρες θα κάνουμε γνωστό και τους Hall of Famers οι οποίοι θα δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση του Gazzetta.

image

Αθλητής της χρονιάς: Γιάννης Αντετοκούνμπο

Στα 27 του χρόνια, ο Γιάννης Αντετούνμπο έχει αγκαλιάσει όλες τις πτυχές που του προσφέρει ο ρόλος του ηγέτη, του franchise player, του back-to-back MVP και εσχάτως, πρωταθλητή και Πολυτιμότερου Παίκτη των NBA Finals.

Ο Αντετοκούνμπο εξελίσσεται ραγδαία. Μαζί με το ταλέντο, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η προσωπικότητά του. Χρησιμοποιεί για καύσιμο την πίεση κι εκτός από το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο, έχει πλέον ακόμα περισσότερα κίνητρα.

Ο Greek Freak ψηφίστηκε Αθλητής της Χρονιάς στα Gazzetta Awards by NIVEA MEN, στα μεγαλύτερα βραβεία του ελληνικού Ίντερνετ που έχουν Χρυσό Χορηγό το NIVEA MEN και χορηγούς τη Garmin Greece και τη Novibet, έχοντας αφήσει το σημάδι του την χρονιά που έφυγε.

Η αναλυτική ψηφοφορία στην κατηγορία Αθλητής της χρονιάς

Γιάννης Αντετοκούνμπο με 46799 ψήφους
Μίλτος Τεντόγλου με 36908 ψήφους
Στέφανος Ντούσκος με 36357 ψήφους
Γιάννης Φουντούλης με 7492 ψήφους
Λευτέρης Πετρούνιας με 3291 ψήφους
Γιωρίκας Πιλίδης με 2879 ψήφους
Στέφανος Τσιτσιπάς με 1197 ψήφους
Εμμανουήλ Καραλής με 1059 ψήφους
Ανδρέας Βαζαίος με 648 ψήφους
Κριστιάν Γκολομέεβ με 511 ψήφους

image

Aθλήτρια της χρονιάς: Μαρία Σάκκαρη

Το 2021 θα είναι αναμφισβήτητα μία χρονιά που δεν θα ξεχάσει ποτέ η Μαρία Σάκκαρη. Σε μία ιστορική σεζόν, η Ελληνίδα τενίστρια αναρριχήθηκε στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, φτάνοντας ως το Νο6 και συμμετέχοντας σε τρεις μεγάλους ημιτελικούς: δύο σε grand slam και σε αυτόν του WTA Finals.

Το μόνο που έλειψε ήταν το… κερασάκι στην τούρτα, ένας τίτλος, καθώς σε 7 ημιτελικούς κέρδισε τον ένα, χάνοντας τελικά τον τελικό στην Οστράβα. Αυτό σε καμία περίπτωση δε μειώνει την εκπληκτική της πορεία το 2021, την οποία φέτος θέλει να υπεκεράσει.

Αθλήτρια της Χρονιάς, λοιπόν, για δεύτερη συνεχή χρονιά στα Gazzetta Awards by NIVEA MEN, στα βραβεία του μεγαλύτερου αθλητικού site που έχουν χρυσό χορηγό το NIVEA MEN και χορηγούς την Garmin Greece και τη Νovibet: η τεράστια Μαρία Σάκκαρη!

Η αναλυτική ψηφοφορία στην κατηγορία Αθλήτρια της χρονιάς

Μαρία Σάκκαρη με 55611 ψήφους
Αννα Ντουντουνάκη με 37923 ψήφους
Χρυσή Διαμαντοπούλου με 11245 ψήφους
Κατερίνα Στεφανίδη με 11108 ψήφους
Δέσποινα Γεωργιάδου με 5348 ψήφους
Αννα Κορακάκη με 4937 ψήφους
Ευαγγελία Πλατανιώτη με 3291 ψήφους
Μαρία Πρεβολαράκη με 3017 ψήφους
Ελίνα Τζένγκο με 2879 ψήφους
Βάσω Καραχάλιου με 1782 ψήφους

image

Ομάδα της χρονιάς: Εθνική Πόλο ανδρών

Οι Μανώλης Ζερδεβάς, Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μάριος Καπότσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Κωνσταντίνος Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Άγγελος Βλαχόπουλος, και Κωνσταντίνος Γαλανίδης.

Αυτοί είναι οι 13 παίκτες που έφεραν στην ελληνική υδατοσφαίριση και στον ελληνικό αθλητισμό το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο, το πρώτο σε επίπεδο ανδρών από ομαδικό άθλημα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Και αυτός ήταν ο λόγος που η Εθνική πόλο αναδείχθηκε ομάδα της χρονιάς, στα Gazzetta Awards by NIVEA MEN, στα βραβεία του μεγαλύτερου αθλητικού site που έχουν χρυσό χορηγό το NIVEA MEN και χορηγούς τη Garmin Greece και τη Νovibet.

Η αναλυτική ψηφοφορία στην κατηγορία Ομάδα της χρονιάς

Εθνική πόλο ανδρών με 81482 ψήφους
Χάντμπολ ΑΕΚ 13439 ψήφους
Παναθηναϊκός μπάσκετ γυναίκες με 11931 ψήφους
Ολυμπιακός πόλο γυναίκες με 11382 ψήφους
Ολυμπιακός ποδόσφαιρο με 7542 ψήφους
Μπότσια με 3291 ψήφους
Εθνική πόλο νεανίδων με 2468 ψήφους
Λαύριο με 2453 ψήφους
Μάντης-Καγιαλής με 1645 ψήφους
Κυρίδου-Μπούρμπου με 1508 ψήφους

image

Προπονητής της χρονιάς: Θοδωρής Βλάχος

«Για εμάς, ναι, είναι η επίσημη αγαπημένη». Και πώς να μην είναι για τον Θοδωρή Βλάχο και τα παιδιά του η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών η επίσημη αγαπημένη. Κοτζάμ ασημένιο μετάλλιο μάς έφεραν τον περασμένο Αύγουστο από το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πώς να μην είναι η εθνική ομάδα η «επίσημη αγαπημένη» για τον κόσμο που υπηρετεί και αγαπά ένα σπορ με 16, παρακαλώ, συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι 11 συνεχόμενες από τη Μόσχα το 1980 και έπειτα.

Πώς να μη σαρώνει ο Θοδωρής Βλάχος σε ατομικό επίπεδο. Προπονητής της χρονιάς στα Gazzetta Awards by NIVEA MEN, στα βραβεία του μεγαλύτερου αθλητικού site που έχουν χρυσό χορηγό το NIVEA MEN και χορηγούς τη Garmin Greece και τη Νovibet, επιλέχθηκε ο 53χρονος Βολιώτης.

Η αναλυτική ψηφοφορία στην κατηγορία Προπονητής της χρονιάς

Θοδωρής Βλάχος με 79408 ψήφους
Γιώργος Πομάσκι με 18651 ψήφους
Ελένη Καπογιάννη με 13851 ψήφους
Δημήτρης Δημητρούλιας με 9462 ψήφους
Δημήτρης Ράφτης με 3977 ψήφους
Χρήστος Σερέλης με 3565 ψήφους
Απόστολος Τσιτσιπάς με 3017 ψήφους
Αλεξία Καμμένου με 2331 ψήφους
Τζιάνι Ποστιλιόνε με 1508 ψήφους
Τομ Χιλ με 1371 ψήφους

image

Αθλητής με αναπηρία της χρονιάς: Νάσος Γκαβέλας

Τα «φώτα» σπάνια στρέφονται σε αθλητές ΑμεΑ. Ο Νάσος Γκαβέλας, όμως, κατάφερε το 2021 να τα τραβήξει πάνω του για πολλούς λόγους. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί πέτυχε ένα όνειρο το οποίο είχε τονίσει από το 2016 στον προπονητή του, Νέστορα Κολοβό, ότι θέλει να εκπληρώσει: να γίνει χρυσός Ολυμπιονίκης.

Και το κατάφερε κάνοντας αρχικά ένα παγκόσμιο ρεκόρ στον προκριματικό (10.88) και στη συνέχεια με ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ (10.82), ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Και η πορεία του ήρθε να επιβραβευτεί στα Gazzetta Awards 2021 by NIVEA MEN, στα βραβεία του μεγαλύτερου αθλητικού site που έχουν χρυσό χορηγό το NIVEA MEN και χορηγούς τη Garmin και τη Νovibet, καθώς ψηφίστηκε κορυφαίος Αθλητής με αναπηρία.

Η αναλυτική ψηφοφορία στην κατηγορία Αθλητής με αναπηρία της χρονιάς

Νάσος Γκαβέλας με 61032 ψήφους
Αντώνης Τσαπατάκης με 45119 ψήφους
Πάνος Τριανταφύλλου με 7817 ψήφους
Γρηγόρης Πολυχρονίδης με 5759 ψήφους
Αλεξάνδρα Σταματοπουλου με 4799 ψήφους
Κώστας Μπακοχρήστος με 3977 ψήφους
Δημήτρης Μιχαλεντζάκης με 3291 ψήφους
Θανάσης Προδρόμου με 2468 ψήφους
Στράτος Νικολαΐδης με 1508 ψήφους
Θανάσης Κωνσταντινίδης με 1371 ψήφους

image

Fair Play της χρονιάς: Εθνική Ακρωτηριασμένων

Η Εθνική Ομάδα Ακρωτηριασμένων, δεν είναι μια χούφτα άνθρωποι που έχουν κάποια αναπηρία. Τουλάχιστον, δεν είναι μόνο αυτό. Είναι άνθρωποι που δεν έπαψαν να ονειρεύονται, δεν σταμάτησαν να είναι «όρθιοι» και να κάνουν κατακόρυφη βουτιά μέσα στον ωκεανό των ονείρων τους. Όταν μπαίνουν στο γήπεδο, πρώτα απ' όλα είναι ποδοσφαιριστές, που θέλουν να παίζουν για τη νίκη, για το γκολ, για τη μαγεία του κορυφαίου αθλήματος.

Γι' αυτούς δεν αρκεί το «είναι όλοι νικητές μόνο και μόνο που παίζουν». Θέλουν να είναι οι καλύτεροι. Θέλουν να ξεχωρίζουν και θέλουν να τους απολαμβάνουμε και να τους χειροκροτάμε για την προσπάθειά τους να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο. Γιατί όχι και στο Μουντιάλ, όπως ονειρεύονται οι ίδιοι.

Ξεχώρισε στα Gazzetta Awards by NIVEA MEN με χρυσό χορηγό το NIVEA MEN και χορηγούς τη Garmin και τη Novibet, αποσπώντας το βραβείο Fair Play.

Η αναλυτική ψηφοφορία στην κατηγορία Fair Play της χρονιάς

Εθνική ομάδα Aκρωτηριασμένων με 55273 ψήφους
Δημήτρης Μαυρογενίδης με 16731 ψήφους
Δανάη Σιδηρά με 15496 ψήφους
Γιάννης Γκαγκαλούδης με 13302 ψήφους
Νίκη Προαστίου με 12754 ψήφους
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με 6.034 ψήφους
Λούκας Ρανγκελ με 5759 ψήφους
Κωνσταντίνος Στρατής με 5074 ψήφους
Κετσετζόγλου - Μπαρδάκης με 4799 ψήφους
Τζουμάκας - Προύσαλης με 1919 ψήφους

image

Ποδοσφαιριστής της χρονιάς: Κώστας Τσιμίκας

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κλέψει όλες τις «κόκκινες» καρδιές και η ανάδειξή του ως Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς by NIVEA MEN ήταν απλώς ένα δείγμα της πιο ξέφρενης αφετηρίας. Μιας αφετηρίας για το πιο λυρικό ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων!

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι η συγκεκριμένη κατηγορία προστέθηκε φέτος στα Gazzetta Awards by NIVEA MEN με πρόταση του Χρυσού Χορηγού, της νούμερο ένα σειράς ανδρικής περιποίησης με προϊόντα ξυρίσματος, after shave, καθαρισμού και ενυδάτωσης προσώπου, που όλοι οι άνδρες έχουν αγαπήσει.

Η αναλυτική ψηφοφορία στην κατηγορία Ποδοσφαιριστής της χρονιάς

Κώστας Τσιμίκας με 48096 ψήφους
Γιώργος Μασούρας με 27662 ψήφους
Οδυσσέας Βλαχοδήμος με 12616 ψήφους
Γιώργος Γιακουμάκης με 11931 ψήφους
Ντίνος Μαυροπάνος με 7542 ψήφους
Χρήστος Τζόλης με 6308 ψήφους
Τάσος Δουβίκας με 2331 ψήφους
Βαγγέλης Παυλίδης με 1508 ψήφους
Δημήτρης Γιαννούλης με 1234 ψήφους