Κορακάκη: «Αργυρή» πρωταθλήτρια κόσμου η Κορακάκη, προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Newsroom
Κορακάκη: «Αργυρή» πρωταθλήτρια κόσμου η Κορακάκη, προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

bet365

Η Αννα Κορακάκη έγινε η πρώτη αθλήτρια από την Ελλάδα που εξασφάλισε θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 με το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκοποβολής.

Η Αννα Κορακάκη τα κατάφερε!

Πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 10μ. αεροβόλου πιστολιού, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κάιρο και έγινε η πρώτη αθλήτρια από την Ελλάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι!

Μπορεί να μην υπερασπίστηκε τον τίτλο της, όμως ο βασικός της στόχος ήταν να είναι στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, καθώς οι πρώτες δύο θα εξασφάλιζαν από σήμερα μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και το κατάφερε αφού στον τελικό είχε την καλύτερη επίδοση από όλες (255.6). Η Κινέζα Λου στην τελευταία βολή πέταξε εκτός διεκδίκησης του χρυσού μεταλλίου την κολλητή της Κορακάκη, την Σέρβα Αρούνοβιτς (πήρε το χάλκινο).

Και στον τελικό κατάφερε να κερδίσει την Ελληνίδα πρωταθλήτρια με σκορ 16-10. Η ουσία είναι πως η Αννα Κορακάκη για άλλη μία φορά ανέβηκε στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης και είναι και επίσημα η πρώτη ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Θα είναι η τρίτη της παρουσία σε Ολυμπιάδα, μετά το Ρίο το 2016 όπου κατέκτησε ένα χρυσό και ένα χάλκινο, αλλά και το 2021 στο Τόκιο όπου είχε δύο 6ες θέσεις στους τελικούς στο 10αρι και το 25αρι πιστόλι.

 

Τελευταία Νέα