Το CAS απέρριψε την έφεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κατά της ΔΟΕ

Το CAS απέρριψε την έφεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κατά της ΔΟΕ

bet365

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) έχασε την δικαστική μάχη με την ΔΟΕ καθώς το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) απέρριψε το αίτημά της για άρση της μη αναγνώρισής της από την ΔΟΕ.

Η κόντρα των δύο πλευρών έχει φτάσει σε οριακό σημείο, καθώς το άθλημα είναι εκτός Ολυμπιακού προγράμματος το 2028, ενώ του χρόνου στο Παρίσι, θα γίνει το τουρνουά της πυγμαχίας υπό την ΔΟΕ και χωρίς καμία ανάμειξη της ΙΒΑ, όπως είχε γίνει και στο Τόκιο.

Η Παγκόσμια ομοσπονδία είναι στο στόχαστρο για θέματα διακυβέρνησης, οικονομικών, διαιτησίας και ηθικής.

Μετά την απόφαση του CAS, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ, γνωστοποίησε χθες ότι αντιτίθεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούσε ο πρόεδρος της IBA Ουμάρ Κρέμλεφ, σε συνάντηση με την Αμερικανική Συνομοσπονδία Πυγμαχίας στη Μπραζίλια.

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ καταδικάζει τη βίαιη και απειλητική γλώσσα που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της IBA, εναντίον ορισμένων ατόμων από τη ΔΟΕ. Αυτές οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια του Ηπειρωτικού Φόρουμ της Αμερικανικής Συνομοσπονδίας Πυγμαχίας (AMBC) στη Μπραζίλια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Το Reuters επικοινώνησε με την IBA για ένα σχόλιο, με την Ομοσπονδία να ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση για τον αποκλεισμό της από το Ολυμπιακό όργανο ήταν «πραγματικά απεχθής και καθαρά πολιτική».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα