Πυγμαχία: Συνεχίζονται οι έρευνες για το ενδεχόμενο σπάρινγκ την ημέρα του θανάτου του Βασίλη Τόπαλου

Newsroom
Πυγμαχία: Συνεχίζονται οι έρευνες για το ενδεχόμενο σπάρινγκ την ημέρα του θανάτου του Βασίλη Τόπαλου

bet365

Η υπόθεση του θανάτου του πρωταθλητή της πυγμαχίας, Βασίλη Τόπαλου, δεν θα κλείσει σύντομα. Η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει τις έρευνες κυρίως εστιάζοντας στο αν τελικά έγινε ή όχι, σπάρινγκ, την μοιραία ημέρα του χτυπήματος.

Ηδη έχουν γίνει αρκετές καταθέσεις από περίπου 20 άτομα και αυτό που είχε προκύψει από το αστυνομικό ρεπορτάζ, είναι πως φαίνεται ότι στην διάρκεια της προπόνησης του πρωταθλητή της πυγμαχίας, είχε γίνει «ελεγχόμενο σπάρινγκ».

Ωστόσο, αίτημα για σπάρινγκ δεν είχε κατατεθεί στην ομοσπονδία και αυτό είναι κάτι που, όπως τονίζουν οι κύκλοι στο άθλημα, είναι δυστυχώς κάτι που συνηθίζεται.

Η αστυνομία αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να καλέσει εκ νέου για συμπληρωματικές καταθέσεις, άτομα που βρίσκονταν την 16η Δεκεμβρίου στο γυμναστήριο της Καλλιθέας όπου ο 16χρονος Βασίλης βρέθηκε λιπόθυμος στα αποδυτήρια, για να «φύγει» από τη ζωή τελικά στις 2 Ιανουαρίου.

Σημαντική βοήθεια για να βγουν πιο χρήσιμα συμπεράσματα, θα είναι η έκθεση του ιατροδικαστή, η οποία αναμένεται ως το τέλος της εβδομάδας.

Ερευνα για ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας

Χθες, μιλώντας στη «Δίκη» ο γενικός γραμματέας των προπονητών πυγμαχίας, Χρήστος Τριάντης, ανέφερε ότι ο Βασίλης Τόπαλος έκανε πολλαπλούς αγώνες σε προπόνηση και άγνωστο αριθμό σπάρινγκ, κάτι που αν ισχύει θέτει πολλά ερωτήματα για όσους ήταν στον περίγυρο του νεαρού αθλητή.

«Η αιτία του θανάτου είναι πολυπαραγοντική. Θα δώσω μια άλλη οπτική. Ο Βασίλης δέχθηκε μια σωματική κακοποίηση που δε θα άντεχε ούτε ενήλικας. Έκανε πάνω από 20 αγώνες και δεν ξέρουμε πόσα σπάρινγκ σε 7 μήνες. Αυτό είναι σωματική κακοποίηση. Οι αθλητές πρέπει να είναι υπό τον αυστηρό έλεγχο των προπονητών τους. Οι αγώνες που έδωσε ήταν παραπάνω από υπερβολικοί. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη. Τα παιδιά έχουν έναν εγκέφαλο σε αναπτυξιακή φάση σε αυτή την ηλικία. Μετά τους αγώνες ήταν υγιής; Μετά από τέτοια φορτία οι αθλητές πρέπει να κάνουν εξετάσεις, κάτι που δεν έχει γίνει», είπε.

Παράλληλα, αποκαλύφθηκε πως ο εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας, ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος. Την έρευνα ζήτησε ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα