Πυγμαχία: Δεν κήρυξε εκλογές η παγκόσμια ομοσπονδία, στον «αέρα» το άθλημα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom
Πυγμαχία: Δεν κήρυξε εκλογές η παγκόσμια ομοσπονδία, στον «αέρα» το άθλημα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Ο νυν πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας πυγμαχίας, Ρώσος Ουμάρ Κρέμλεφ, έπεισε τα μέλη της ΙΒΑ να καταψηφίσουν το ενδεχόμενο νέων εκλογών και στην ΔΟΕ ετοιμάζονται για οριστική αποβολή του αθλήματος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το μέλλον της πυγμαχίας, όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ουμάρ Κρέμλεφ, ο Ρώσος πρόεδρος της ΙΒΑ, έπεισε τα 106 μέλη του αθλήματος να απορρίψουν το ενδεχόμενο νέων εκλογών, ενώ μόλις 36 στήριξαν αυτό το ενδεχόμενο. Ο Ολλανδός αντίπαλός του, Μπόρις βαν ντερ Βορστ, δεν κατάφερε να πείσει τις εθνικές ομοσπονδίες να αναγκάσουν τον Ρώσο να πάει σε νέες εκλογές, κάτι που έχει απαιτήσει και η ΔΟΕ.

Μάλιστα, ο Κρέμλεφ όχι μόνο κατάφερε να περάσει την γραμμή του, αψηφώντας την απόφαση του CAS για το δικαίωμα επανεκλογής που ζήτησε ο Ολλανδός, αλλά απέβαλε από την διαδικασία την Ουκρανική ομοσπονδία!

Μετά από αυτά, στελέχη της ΔΟΕ όχι μόνο δήλωσαν δυσαρεστημένα, αλλά στο επόμενο συμβούλιο θα συζητηθεί το μέλλον του αθλήματος.
«Η ΔΟΕ είναι βαθιά ανήσυχη με τις τελευταίες εξελίξεις. Το ότι δεν έγιναν εκλογές, αλλά μόνο ψηφοφορία για να να μην πραγματοποιηθούν, συν το γεγονός ότι απέβαλαν την Ουκρανική ομοσπονδία, δείχνει την χαοτική κατάσταση που επικρατεί» ανέφερε στέλεχος.

Να τονιστεί πως η ψηφοφορία έγινε με τεχνικά προβλήματα και άρχισε με μία ώρα καθυστέρηση ώστε να ψηφίσουν επιπλέον 24 ομοσπονδίες.
Στην ΔΟΕ έχουν προειδοποιήσει με αποβολή του αθλήματος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 και πλέον το σενάριο αυτό είναι πιο ορατό από ποτέ.

«Η απόφαση να μείνει εκτός προγράμματος η πυγμαχία παραμένει, ενώ δεν θα έχει δικαίωμα η παγκόσμια ομοσπονδία να διοργανώσει το τουρνουά του 2024 στο Παρίσι» τονίζει μέλος της ΔΟΕ.

 

Τελευταία Νέα