Πυγμαχία: Ερευνα για ύποπτα ματς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Newsroom
Πυγμαχία: Ερευνα για ύποπτα ματς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

bet365

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία πυγμαχίας ερευνά καταγγελίες για κριτές και διαιτητές στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών!

Λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη της προεδρίας στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία πυγμαχίας, ο Ιωάννης Φιλιππάτος έρχεται αντιμέτωπος με μία πρώτη κρίση στο άθλημα.

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία (EUBC) έπειτα από καταγγελίες για στημένους κριτές στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών στην Αρμενία, ξεκίνησε κι επίσημα έρευνες!

Η πυγμαχία δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται αντιμέτωπη με τέτοια περιστατικά και γι’ αυτό (μαζί με κακοδιαχείριση μεταξύ άλλων) η παγκόσμια ομοσπονδία δέχτηκε την αποβολή του αθλήματος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028, όπως αποφάσισε η ΔΟΕ.

Και τώρα, άλλη μία υποψία σκανδάλου έρχεται να ταλανίσει το άθλημα. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, υπάρχουν πολλές καταγγελίες για συγκεκριμένους κριτές. Πρέπει να τονιστεί πως στους τελικούς δεν χρησιμοποιήθηκε βίντεο επανεξέτασης, ενώ αρκετοί διαιτητές αποβλήθηκαν στην διάρκεια των αγωνων!

Η EUBC ανέφερε πως εξετάζει ένα εναλλακτικό σύστημα από την στιγμή που αυτό της Παγκόσμιας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Για χρόνια το άθλημα ταλαιπωρείται για κακοδιαχείριση, ενώ το 2016 στο Ρίο υπήρχαν καταγγελίες για στημένα ματς. Η ΔΟΕ πλέον δεν αναγνωρίζει την παγκόσμια ομοσπονδία, με την Ευρωπαϊκή να συνεδριάζει στις 25/6, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει αν η απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης έχει να κάνει με την υπόθεση.

 

Τελευταία Νέα