Ομοσπονδία πυγμαχίας: «Να λάμψει η αλήθεια μέχρι τέλους στην υπόθεση ασέλγειας προπονητή σε ανήλικη»

Newsroom
Ομοσπονδία πυγμαχίας: «Να λάμψει η αλήθεια μέχρι τέλους στην υπόθεση ασέλγειας προπονητή σε ανήλικη»

bet365

Με ανακοίνωσή της η ΕΟΠ τοποθετήθηκε στην υπόθεση ασέλγειας προπονητή της πυγμαχίας σε ανήλικο κορίτσι.

Την ώρα που ο 47χρονος προπονητής πυγμαχίας κρατείται έως ότου οριστεί η δίκη του, η Ελληνική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας να «λάμψει η αλήθεια μέχρι τέλους».

Ο προπονητής από την Πάτρα κατηγορείται για ασέλγεια σε 14χρονη αθλήτρια, με τον ίδιο ωστόσο σε δήλωσή του να ισχυρίζεται ότι είναι αθώος.

Η ανακοίνωση της ΕΟΠ

«Με προσοχή και προβληματισμό παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την προφυλάκιση του 47χρονου προπονητή πυγμαχίας, ο οποίος κατηγορείται ότι διέπραξε εις βάρος μιας 14χρονης αθλήτριάς του το αδίκημα της καταχρήσεως σε ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου κάτω των 15 ετών.

Το Δ.Σ. της ΕΟΠ σέβεται την προσωρινή απόφαση της δικαιοσύνης και καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης και επιβάλλεται να τιμωρηθούν παραδειγματικά, εφόσον αποδειχθεί́ η ενοχή́ τους, όσοι έχουν ευθύνη για τέτοιου είδους αποτρόπαια εγκλήματα, προκειμένου να παραμείνει υγιής, ασφαλής και «καθαρός» ο αθλητικός χώρος.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του γνωστού ποινικολόγου, κ. Κούγια, ο οποίος αναλαμβάνει την υπεράσπιση του προπονητή, πως όσον αφορά την αντιμετώπισή της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη, είναι πρωτοφανής, αφού για την προσωρινή του κράτηση διαφώνησαν τόσο ο τακτικός Ανακριτής που διενεργεί την ανάκριση, όσο και η πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου που κατά πλειοψηφία αποφάσισε την προσωρινή του κράτηση.

Το Δ.Σ. της ΕΟΠ επιθυμεί τη πλήρη διαλεύκανση και τεκμηρίωση των καταγγελιών ώστε να μη μείνει καμία σκιά πάνω από το άθλημα της πυγμαχίας, να μην υπάρξει καμία συκοφάντηση των εκπροσώπων της και να μην στιγματιστούν η ελληνική πυγμαχία και οι Έλληνες προπονητές, οι οποίοι έχουν χαρίσει μετάλλια, επιτυχίες και πολλές στιγμές εθνικής υπερηφάνειας στη χώρα μας. Η Ομοσπονδία έχει την ευθύνη να προασπίσει τα συμφέροντα των αθλητών, των προπονητών και των σωματείων, που μοχθούν για το άθλημά μας.

Να λάμψει η αλήθεια μέχρι τέλους».

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα