O Πακιάο βάζει υποψηφιότητα για Πρόεδρος στις Φιλιππίνες

Newsroom
O Πακιάο βάζει υποψηφιότητα για Πρόεδρος στις Φιλιππίνες

bet365

Ο αστέρας της πυγμαχίας Μάνι Πακιάο, δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος των Φιλιππίνων το επόμενο έτος.

Ο Μάνι Πακιάο αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του κυβερνώντος κόμματος στις Φιλιππίνες, PDP-Laban, να είναι ο υποψήφιός τους στις προεδρικές εκλογές της χώρας το 2022.

Ο σπουδαίος πυγμάχος επιβεβαίωσε πως αποδέχτηκε την πρόταση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι μαχητής και θα είμαι πάντα μαχητής εντός και εκτός του ρινγκ. Αποδέχομαι την υποψηφιότητά ως υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων».

Ο 42χρονος Πακιάο είναι πλέον γερουσιαστής της χώρας και θα διεκδικήσει την θέση του ανώτατου πολίτη στην πατρίδα του.

Ο Πακιάο, άλλοτε στενός σύμμαχος του προέδρου Ντουτέρτε (σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας δεν μπορεί να βάλει ξανά υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές), είχε δηλώσει ότι περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια πέσος (200 εκατομμύρια δολάρια) σε βοήθεια για πανδημία που προορίζονταν για φτωχές οικογένειες δεν έχουν καταγραφτεί. Η σταυροφορία του κατά της διαφθοράς έρχεται καθώς η Γερουσία ξεκίνησε έρευνα για υποτιθέμενη υπερτιμολόγηση ιατρικών προμηθειών και εξοπλισμού που αγοράστηκαν στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος αντιμετώπισης της πανδημίας.

Μάλιστα ο Πακιάο αντέδρασε προειδοποιώντας με φυλακή τους διεφθαρμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους: «Ο χρόνος σας τελείωσε!»

 

Τελευταία Νέα