Ελλάδα - Ονδούρα 2-1 (vids)

Ελλάδα - Ονδούρα 2-1 (vids)

Ελλάδα - Ονδούρα 2-1 (vids)

bet365

Υπό το βλέμμα του νέου προέδρου της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη, η εθνική Ελλάδος είχε όρεξη, φρεσκάδα, φάσεις και ωραίες ενέργειες και με τα 2 γκολ του Παυλίδη επικράτησε 2-1 στο φιλικό με την Ονδούρα, τρεις μέρες πριν την αναμέτρηση με τη Γεωργία. Δοκάρι ο Μάνταλος.

Η Εθνική ομάδα επέστρεψε ύστερα από 14 χρόνια στην Τούμπα και τη σέντρα του φιλικού αγώνα κόντρα στην Ονδούρα έκανε ο… Θόδωρος Ζαγοράκης προς τιμή του οποίου είχε παίξει για τελευταία φορά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέναντι στην Ισπανία τον Αύγουστο του 2007.

Η γαλανόλευκη ήταν και παραμένει η μεγάλη ομάδα του νέου προέδρου της ΕΠΟ, που παρακολούθησε τη φιλική αναμέτρηση παρέα με τον Χέρμπερτ Χούμπελ από τη FIFA και τον Μάριο Γεωργίου της UEFA, «η Εθνική πρέπει να μπει στην καρδιά όλων και να μας χαρίσει και πάλι όμορφες στιγμές», είπε προερχόμενος στο γήπεδο.

Το νέο «μπος» της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον τρόπο προσέγγισης και διαχείρισης των καταστάσεων γύρω από το γαλανόλευκο συγκρότημα. «Ας σεβαστούμε την Εθνική ομάδα, πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί τη θετική ενέργεια μας για να βγει η ομάδα από το τέλμα», ήταν τα λόγια του, μάλιστα σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μπει επικεφαλής της τεχνικής επιτροπής που θα λαμβάνει τις αποφάσεις για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και την ανάπτυξή τους.

Ο Τζον Φαν Σιπ απέναντι στο νεανικό συγκρότημα της Ονδούρας, άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα (μόνο ο Μάνταλος ξεκίνησε βασικός σε σχέση με την Ισπανία) επιλέγοντας ένα άκρως επιθετικό σχήμα και δίνοντας φανέλα βασικού στον Ντίνο Μαυροπάνο, ο οποίος «έγραψε» την πρώτη συμμετοχή με τα γαλανόλευκα.

Ο… μασκοφόρος Μπένγκτσον

Αυτός πάντως που έκλεψε την παράσταση με το… καλησπέρα ήταν ο Τζέρι Μπένγκτσον. O 33χρονος επιθετικός της Ονδούρας αγωνίστηκε φορώντας κανονικά την προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό! Κι αν νομίζετε ότι ήταν η πρώτη φορά, κάνετε λάθος… Από τον περασμένο Δεκέμβριο ο αρχηγός της Κλουμπ Ολίμπια έχει αποφασίσει και παίζει με μάσκα σ’ όλα τα παιχνίδια. Δίχως, όπως έχει πει, να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Ούτε επιλέγει κάποια ειδική μάσκα που θα τον βοηθάει στην αναπνοή.

Η πρώτη τελική για την Εθνική μας ήρθε πολύ νωρίτερα από το ματς της Γρανάδα, αλλά και αυτή, όπως το πέναλτι του Τάσου Μπακασέτα, είχε κατάληξη στα δίχτυα. Ο Κώστας Φορτούνης, που ξεκίνησε ως δεξιός χαφ-εξτρέμ, πήρε την μπάλα από την εξαιρετική πάσα του Μανόλη Σιόπη, άνοιξε την άμυνα της Ονδούρας και από την υπέροχη ασίστ του ο Βαγγέλης Παυλίδης άνοιξε το σκορ με άψογο πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Εικοσάλεπτο απόλυτης κυριαρχίας

Οι διεθνείς μας πήραν ψυχολογία από το 1-0 και άρχισαν να δημιουργούν τη μία φάση πίσω από την άλλη μπροστά στην εστία του Μενιγιάρ. Μέσα σ’ ένα πεντάλεπτο ο Γιώργος Γιακουμάκης και ειδικά ο Χρήστος Τζόλης (δις) έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Λίγο αργότερα ο Πέτρος Μάνταλος είδε την μπάλα από το σουτ του να σταματά στο κάθετο δοκάρι και στο 34΄ ο αγχωμένος επιθετικός του ΠΑΟΚ στα δύο μέτρα από την εστία, όπου συνήθως ευστοχεί, έχασε το… άχαστο!

Από το 15’ και για είκοσι λεπτά η υπεροπλία των Ελλήνων διεθνών στη μεσαία γραμμή, με την παρουσία του Βαγγέλη Παυλίδη σ’ ένα ρόλο συνδετικού κρίκου των γραμμών να αποδεικνύεται καθοριστική και τη δημιουργικότητα του εξαιρετικού Κώστα Φορτούνη, είχε δώσει το πάνω χέρι στην Εθνική, που στο τελευταίο διάστημα του πρώτου μέρους έχασε την ισορροπία της, δέχθηκε πίεση και μαζί το γκολ της ισοφάρισης.

Το τετ α τετ μασκοφόρου Μπένγκτσον με τον Σωκράτη Διούδη στο 37’, έμοιαζε με προειδοποιητική βολή. Δύο λεπτά αργότερα ο επιθετικός της Ονδούρας κέρδισε το φάουλ από τον Σβάρνα (ο Ελβετός Ουρς Σνάιντερ του χάρισε την κόκκινη κάρτα) και στην εξέλιξη της φάσης ο Ροντρίγκες με σουτ (η μπάλα κόντραρε στον Μαυροπάνο) ισοφάρισε σε 1-1.

Αλλαγές και γκολ για την Εθνική

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τρεις αλλαγές για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Φαν Σιπ άλλαξε όλη τη «front line» της Εθνικής. Ο Τάσος Δουβίκας στο ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη φανέλα πήρε τη θέση του Γιακουμάκη, ενώ Γιώργος Μασούρας και Δημήτρης Λημνιός πέρασαν στις θέσεις των Φορτούνη και Τζόλη.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης σφράγισε την εξαιρετική απόδοσή του με το δεύτερο προσωπικό γκολ, που έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ (2-1) την Εθνική μας. Στο 59’ από την σέντρα του πεσμένου Γιώργου Μασούρα ο επιθετικός της Βίλεμ βρήκε δίχτυα. Αντίθετα ένα λεπτό αργότερα ο Τάσος Δουβίκας δεν μπόρεσε να συνδυάσει το ντεμπούτο του με γκολ, καθώς τον σταμάτησε ο Μενιγιάρ.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος θα έχει να θυμάται για πάντα το αποψινό φιλικό της Τούμπας, καθώς έγινε ο τρίτος Έλληνας διεθνής που έκανε ντεμπούτο (πέρασε στο 77’ αντί του Κυριακόπουλου), ο Μανόλης Σιώπης συνέχισε να τρέχει ασταμάτητα και να καλύπτει κάθε εκατοστό του αγωνιστικού χώρου, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ψάχνει το τρίτο γκολ, αν και η Ονδούρα έφτασε πιο κοντά με το σουτ του αμαρκάριστου Ρούμπιο Τόρο.

Ευχάριστος πονοκέφαλος για Φαν Σιπ

Τα μηνύματα, που έστειλε η ανανεωμένη Εθνική ομάδα ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τη Γεωργία (31/3), ήταν ενθαρρυντικά και ο Τζον Φαν Σιπ έχει ευχάριστους πονοκέφαλους όταν θα πρέπει να σκεφτεί αν θα πρέπει να δώσει φανέλα βασικού σε παίκτες όπως οι Παυλίδης και Σιώπης που μαζί με τον Φορτούνη ήταν από τους κορυφαίους του γηπέδου.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Διούδης, Μαυρίας, Σβάρνας, Μαυροπάνος, Κυριακόπουλος (77’ Αλεξανδρόπουλος), Σιώπης, Μάνταλος (83’ Μπακασέτας), Φορτούνης (46’ Μασούρας), Παυλίδης (62’ Γιαννούλης), Τζόλης (46’ Λημνιός), Γιακουμάκης (46’ Δουβίκας).

ΟΝΔΟΥΡΑ (Φαμπιάν Κόιτο): Μενιγιάρ, Ροντρίγκες, Φιγκερόα, Περέιρα, Άλβαρεζ, Μεχία (65’ Τόρο), Ακόστα (65’ Α. Λόπες), Φλόρες, Μπένγκστον (65’ Βελάσκες) , Έλις, Νούνιες (46’ Κ. Λόπεζ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα