Οι «ακτίνες» από το... ναυάγιο της Εθνικής

Δημήτρης Ρούσσος
Οι «ακτίνες» από το... ναυάγιο της Εθνικής

bet365

Η Εθνική ηττήθηκε κατά κράτος στο Μάξιμιρ, με τους διεθνείς να έχουν πολύ κακή απόδοση, να μετρούν μόνο λάθη και να χάνουν φυσιολογικά με 4-1.

Ν. Αφρική - Σενεγάλη με επιστροφή στοιχήματος*, αν καταλογιστεί κόκκινη κάρτα. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ελάχιστη κατοχή, σχεδόν μηδενική δημιουργία και μια ταχύτητα πίσω από τους τεχνίτες και γρήγορους Κροάτες. Σε κάθε γραμμή η ομάδα του Σκίμπε υστέρησε απελπιστικά και σχεδόν όλοι οι παίκτες είχαν πολύ κακή απόδοση, γνωρίζοντας μια βαριά ήττα με σκορ αντιπροσωπευτικό της διαφοράς των δυο ομάδων στο χορτάρι.

Αναλυτικά:

Καρνέζης: Δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα ως το 11’. Τότε υπέπεσε σε ολέθριο λάθος, που ουσιαστικά «έκρινε» το παιχνίδι. Το λάθος του τερματοφύλακα της Εθνικής τράβηξε πάνω του τα «φώτα» αναπόφευκτα, αφού σε τέτοιο επίπεδο δεν συγχωρείται. Δεν βγαίνει να «καθαρίσει» τη φάση στο 3-1 και τρώει κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή. Απέκρουσε εντυπωσιακά στο 41’ σε διπλή προσπάθεια των Κράμαριτς και Κάλινιτς, όμως συνολικά η παρουσία του σημαδεύτηκε από σοβαρά αγωνιστικά παραπτώματα.

Μανιάτης: Πολλά προβλήματα εξαρχής στα δεξιά της άμυνας, με το φάουλ στον Μόντριτς σε ακίνδυνο σημείο πάνω στη γραμμή του άουτ στο 2’ να βάζει τους Κροάτες με το «καλημέρα» στην περιοχή. Μετά το 2-0 έπαιξε σαν δεξιός αμυντικός, αλλά δεν είχε καλή απόδοση, ούτε επιθετικά, με πολλά λάθη στο παιχνίδι του, ούτε αμυντικά απέναντι στους ανώτερους Κροάτες. Στο 3-1 του Πέρισιτς θα έπρεπε να ανταποκριθεί καλύτερα, αφού απλά τον παρακολούθησε να παίρνει την κεφαλιά. Πολύ φυσιολογικά έδωσε τη θέση του στον Ρέτσο στο ημίχρονο, αφού δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του παιχνιδιού.

Παπασταθόπουλος: Όπως όλη η αμυντική γραμμή, δεν «πατούσε» καλά στο γήπεδο. Με το σκορ στο 2-0 στο 19’, ο Σωκράτης εμφανώς αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, ενώ στη φάση του γκολ του Κάλινιτς απουσιάζει εντελώς από τη φάση. Ανέβηκε με όλη την ομάδα και το γκολ του κρίνεται άκρως σημαντικό, καθώς του πιστώνεται η εξαιρετική ενέργεια και φυσικά το γκολ. Στην επανάληψη ήταν ο πιο μαχητικός, απομακρύνοντας τον κίνδυνο σε κάποιες φάσεις και αδυνατώντας να αλλάξει τα πράγματα σε άλλες. Μέτριος ο Σωκράτης, ίσως ο μόνος χωρίς αρνητικό πρόσημο όμως, λόγω του γκολ.

Παπαδόπουλος: «Καθάρισε» δυο φάσεις στο ξεκίνημα, αλλά στο 2-0 λείπει από την άμυνα και συνολικά δεν ξεχώρισε από τη μετριότητα του πρώτου μέρους. Στο γκολ του Πέρισιτς «χάνει» τον Πέρισιτς, φάση ενδεικτική της κακής παρουσίας του στο παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος δεν κατάφερε να βελτιώσει θεαματικά την απόδοσή του. Εκτέθηκε πολλές φορές ο Έλληνας αμυντικός, που δεν βοήθησε την Εθνική, ειδικά στα διαστήματα που άμυνα και κέντρο έμοιαζαν «χαμένες» γραμμές σε όλα τα επίπεδα, αν και είχε καλύτερη εικόνα από τους υπόλοιπους της άμυνας, πλην Παπασταθόπουλου.

Τζαβέλλας: Στο πρώτο ημίχρονο δεν απειλήθηκε αμυντικά, παίζοντας ως αριστερό στόπερ, όμως δεν έκανε και τίποτα το ιδιαίτερο. Στο 3-1 είναι τελείως απών από τη φάση, με τον Βρσάλκο να βρίσκει τον χώρο έξω από την περιοχή στα πλάγια και να μη δυσκολεύεται καθόλου να σεντράρει. Πολύ κακό βράδυ ως το τέλος, δίχως κάποια θετική ενέργεια σε όλο το παιχνίδι.

Τζιόλης: Σε «άλλο γήπεδο» σε όλο το πρώτο ημίχρονο και ειδικά μέχρι το 20’, δεν κατάφερε τίποτα αμυντικά, αφού οι Κροάτες έκαναν «πάρτι» στο κέντρο, κάνοντας παιχνίδι ανενόχλητοι. Αργός και βαρύς, δίχως να προσαρμοστεί σε κανένα σημείο στις συνθήκες του αγώνα, αμυντικά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τους πολύ ποιοτικούς αντιπάλους του.

Σάμαρης: Επίσης σαν να μην υπήρχε στο πρώτο ημίχρονο, αφού η κυκλοφορία της μπάλας ήταν ανύπαρκτοι και ο μέσος της Μπενφίκα αδυνατούσε να ακολουθήσει στο ρυθμό των Μόντριτς-Ράκιτιτς. Κακό πρόσωπο σε άμυνα κι επίθεση, με χαμένες μονομαχίες και αδυναμία στο να κρατήσει τη μπάλα και να βελτιώσει την εικόνα του -χαμένου- κέντρου της Εθνικής. Στο 62’ τραυματίστηκε κι έδωσε τη θέση του στον Ταχτσίδη, «κλείνοντας» ένα κακό βράδυ στο Ζάγκρεμπ.

Ζέκα: Μέτριος έως κακός στο θλιβερό πρώτο 20λεπτο, όμως στην πορεία έβγαλε τις αρετές του στο γήπεδο και βοήθησε στην άνοδο της Εθνικής. Πολύ τρέξιμο, ως συνήθως, παθιασμένο παιχνίδι και ενέργεια, όμως ανούσιο, ενώ το γεγονός πως έπαιζε στο άκρο της μεσαίας γραμμής, μακριά από τον άξονα, σίγουρα δεν τον βοήθησε. Μέτριο παιχνίδι, με πολλές μονομαχίες και ψυχή, αλλά δίχως ουσιαστική προσφορά, στη γενική κακή εικόνα που είχε το κέντρο της Εθνικής, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Φορτούνης: Δημιουργία κι επιθετικότητα «μηδέν» στο πρώτο 25λεπτο, έλειψαν οι πρωτοβουλίες, το πρέσινγκ και το «κουβάλημα» της μπάλας. Όταν όμως την άγγιξε, στο 30’, εκτέλεσε το κόρνερ υπέροχα, δίνοντας την ευκαιρία στον Παπασταθόπουλο να σκοράρει! Πριν και μετά απ’ αυτό ήταν πολύ υποτονικός, έξω από το ρυθμό του αγώνα, δίχως να προσφέρει το παραμικρό μεσοεπιθετικά. Έλειψε το πρέσινγκ και οι ενέργειες που θα μπορούσαν να αλλάξουν κάτι από την προδιαγεγραμμένη, μετά τα δυο γρήγορα γκολ, μοίρα της Ελλάδας.

Σταφυλίδης: Ουδεμία επιρροή στο παιχνίδι, επιφορτισμένος με όλη την πλευρά μέχρι το 2-0, με πολλές λάθος μεταβιβάσεις και σχεδόν μηδενική συμμετοχή στο παιχνίδι. Ούτε αμυντικά προσέφερε τίποτα, ενώ στο τέταρτο γκολ της Κροατίας έκανε τραγικό λάθος, προσφέροντας έτοιμο γκολ στους Κροάτες μέσα στη μικρή περιοχή. Πολύ κακή η παρουσία του Έλληνα διεθνή, που αντικαταστάθηκε δικαιολογημένα στο 71’ από τον Σκίμπε, αφού ειδικά μετά το 4-1 δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις όποιες απαιτήσεις.

Μήτρογλου: Δεν δέχεται καν πάσα μέχρι το 2-0, δεν τροφοδοτείται και δεν πιέζει. Χρειάστηκε να ανέβει όλη η ομάδα για να φανεί και ο επιθετικός της, αλλά ο «Μητρογκόλ» ήταν βαρύς και κακός, ακόμα και μετά το πρώτο «εφιαλτικό» για όλους τους διεθνείς 20λεπτο. Κινήθηκε περισσότερο στο γήπεδο και ήταν η μόνη απειλή για την άμυνα των Κροατών, που τα «χρειάστηκε» όταν τον άφηνε να πάρει τη μπάλα. Μόνος του πάντως ούτε μπορούσε, ούτε γινόταν να απειλήσει την άμυνα των αντιπάλων.

Οι αλλαγές:

Ρέτσος: Μπήκε στη θέση του Μανιάτη στο 46’, παίρνοντας θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Δεν είναι η θέση του, οποτε δεν μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω, ενώ απειλήθηκε κάποιες φορές. Δεν ξέφυγε από τη μετριότητα, κρατώντας τη θέση του, αποφεύγοντας να ανέβει, αδυνατώντας όμως παράλληλα σε πολλές περιπτώσεις να αποτρέψει τον κίνδυνο για την άμυνα της Εθνικής.

Ταχτσίδης: Αντικατέστησε τον Σάμαρη στο 62’ και προσπάθησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, με τους Κροάτες να έχουν αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, έχοντας κάνει το 4-1 και περιμένοντας πλέον περισσότερο την Ελλάδα. Έχασε περισσότερες μάχες από όσες κέρδισε, δεν κατάφερε κάτι το ιδιαίτερο, όλα ήταν ήδη χαμένα και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να αλλάξει την κατάσταση.

Μπακασέτας: Πέρασε στον αγώνα στη θέση του Σταφυλίδη και δεν πρόλαβε να φανεί. Δεν πήρε κάποια πρωτοβουλία, όλα άλλωστε είχαν χαθεί κι επιθετικά η Εθνική δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάτι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα